Foci

Zanetti kapitányát méltatja

Az argentinok 4-1-re kiütötték a világbajnok spanyolokat, a veterán védő szerint a szövetségi kapitány a siker kulcsa.

A világbajnokságról hiányzó, ellenben Diego Maradona távozásával az argentin válogatottba visszahívott Javier Zanetti szerint az ideiglenes jelleggel megbízott Sergio Batista kiváló munkát végzett a nemzeti csapatnál, és megérdemelné a hosszú távú bizalmat. A dél-amerikaiak pazar játékkal oktatták ki a világbajnokot.

A Buenos Aires-i El Monumental stadionban a házigazdák részéről Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Carlos Tévez és Kun Agüero is eredményes volt, míg a vendégek szépítő találatát Fernando Llorente szerezte. A csapatba Zanetti mellett klubtársa, Esteban Cambiasso is visszatért, s a Cambiasso-Mascherano kettőssel meggyűlt a spanyol középpálya baja.

„Nagy diadalt arattunk, de tovább kell lépnünk. Szerencsére különleges ajándékkal leptük meg híveinket, akik túláradó szeretettel fogadtak minket” – árulta el a 37 esztendős klasszis az AS-nak. „A spanyolok jók voltak, de nekünk nagyon összejött, így mi voltunk a jobbak. Batista megérdemli a támogatást. Remek munkát végez, akárcsak Maradona, akit nem lehet hibáztatni a vb-kudarcért. A lényeg a jövő, s az ilyen mérkőzésekből külön erőt meríthetünk.”

ITT megnézheti a meccs góljait!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik