Foci

Schembri miért nem válogatott?

André Schembri, a Ferencváros máltai légiósa kihagyta válogatottja legutóbbi két Európa-bajnoki selejtezőjét. Az okokról John Buttigieg szövetségi kapitány nyilatkozott.

Buttigieg az egyik máltai lapnak nyilatkozva elmondta, Schembri hat hónappal ezelőtt, még a Kärnten játékosként nem kívánt szerepelni a válogatottban, mivel akkortájt inkább klubjára óhajtott koncentrálni. A szakvezető ezért kissé megorrolt a támadóra, mivel úgy látja, “szereplése nem hátráltatta volna karrierjét, mert a válogatott mérkőzések idején szünet van a bajnokságokban.”

“Vannak a posztján olyan játékosaink, akik ugyan gyengébb bajnokságokból érkeznek, de akarnak játszani, még ha esetleg így a klubjuknál háttérbe is kerülnek. Schembri természetesen szerepel a terveinkben, ugyanakkor meg kell értenie, hogy nem csak akkor kell jönnie a válogatottba játszani, ha éppeen úgy tartja a kedve” – idézte az Üllői út 129 szurkolói honlap a kapitány szavait.

Schembri 30-szor szerepelt a válogatottban, a magyarok ellen két gólt szerezett a fájó emlékű Eb-selejtezőn, 2006. október 11-én. A Fradi játékosa a ismét jó formában van, a Videoton és a Győr elleni bajnokikon csapata egyik legjobbja volt, utóbbi mérkőzésen gólt is szerzett. Málta Schembri nélkül az Izrael és a Lettország elleni Eb-selejtezőjét is elveszítette, 3-1-re, illetve 2-0-ra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik