Foci

Argentin négyes a világbajnok spanyoloknak

Tíz éve nem kapott négy gólt Spanyolország, Messiék varázsoltak Xaviék ellen, így kiütéses kék-fehér győzelem született a Monument Stadionban.

Varázslatosan kezdett az argentin csapat, hiszen a 13. percben már 2-0-ra vezetett a világbajnok ellen, Messi főszereplésével. Előbb ő lőtt gólt, majd Higuain tette ugyanezt. Tevez is betalált a 34. percben, így felsejlett egy nagyon nagy verés lehetősége (Tevez később megsérült, bajban lehet a Manchester City).

Ha azt nézzük, hogy legutóbb 2000-ben kapott négy gólt a spanyol csapat (akkor 4-1-re nyert Németország Hamburgban), ez be is következett.

Beszéljenek a gólok a találkozóról, amelyről elmondható, hogy a spanyolok a második félidő nagy részében sokkal jobbak voltak, lőttek három kapufát is, de Romerón csak a meccs hajrájában tudtak kifogni. A világbajnok kapust cserélt a szünetben, alighanem Reina el is intézte magát, és két hibájával végleg kijátszotta magát a csapatból.

A hazaiaknál két év után visszatért D’Alessandro, a Nacional labdarúgója, aki benne is volt beállását köbetően a negyedik gólban. Batista megbízott kapitány egyébként szerepeltette a világbajnokságról lemaradó Zanettit és Cambiassót is.

A fantasztikus meccs góljai:

Eredmény, barátságos mérkőzés, Buenos Aires:

Argentína – Spanyolország 4–1 (3–0)

Argentína: Romero – J. Zanetti, Demichelis, G. Milito, Heinze – Mascherano, Banega, Cambiasso – Messi (D’Alessandro, 90.), Higuaín (Agüero, 69.), Tévez (Di María, 60.)

Spanyolország: Reina (Víctor Valdés, a szünetben) – Arbeloa, Piqué, Marchena, Monreal – Busquets, Xabi Alonso (Pedro, 71.), Fabregas (Xavi, 56.) – Iniesta (Cazorla, a szünetben), Villa (F. Llorente, a szünetben), Silva (Navas, a szünetben)

gólok: Messi (10., Higuaín (13.), Tévez (34.), Agüero (91.), ill. F. Llorente (84.)

Az Európa-bajnoki selejtezők eredményeit és a legfontosabb gólokat ITT nézheti meg!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik