Foci

Összesen 1 milliárd eurót keresnek az olasz liga focistái

Egy olasz sportlap állította össze a listáját, amely irdatlan összegekről szól.

A tekintélyes La Gazzetta dello Sport szerint a hivatalos adatok ugyan azt mutatják, hogy a játékosok összességében “csupán” 802,5 millió eurót tehetnek zsebre, a prémiumoknak és bónuszoknak köszönhetően ez az összeg valójában egymilliárd euróra rúg.

A Serie A klubjai 2006 óta szinte megduplázták futballistáik járandóságát, akkor ugyanis 546 millió euró is elég volt ahhoz, hogy kifizessék játékosaikat.

A legtöbbet – mintegy 130 millió eurót – az AC Milan áldozza futballistáira. A klub két nagy nyári igazolása, a Barcelonából kölcsönbe érkezett Zlatan Ibrahimovic 9 millió, a Manchester Citytől Milánóba szerződött Robinho pedig 4 millió eurót tehet zsebre évente.

A második helyen a városi rivális Internazionale áll: a bajnokcsapat labdarúgói összesen 121 millió euróval lesznek gazdagabbak a szezon végére. Azonban nem csak e két klub mozgósít hatalmas összegeket: a Juventusnál 100 millió eurót, az AS Románál 83 millió eurót, a Fiorentinánál 41,7 milliót, a Genovánál pedig 36,7 milliót költenek a játékosok járandóságára.

A milliárdos lista legalján a frissen feljutott Cesena áll. Az újonc klub évente mindössze 8,3 millió eurót fizet labdarúgóinak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik