Foci

Gól nélküli döntetlen Bosznia ellen

Kínkeserves meccset játszott a magyar U21-es válogatott a bosnyákokkal.

A magyar válogatott a múlt héten eljátszotta azt az esélyt, amely a csoportból való továbbjutást eredményezte volna. Ahhoz meg kellett volna verni Wales, majd kedden Bosznia csapatát.

Róth Antal csapatának saját kezében volt a sorsa, hogy bizonyítsa, ott a helye az U21-es Európa-bajnokságon Dániában, ahol egyébként az olimpiai részvételt is ki lehetett volna vívni. Wales legyőzése nem sikerült Székesfehérváron, hiszen kikaptunk Korcsmár öngóljával 1-0 arányban.

A vereség azt jelentette, hogy nemhogy csoportelső nem lesz Magyarország válogatottja, de a négy legjobb második, még továbbjutó hely elcsípése is hatalmas szerencse mellett sikerülhet. Azon túl, hogy a bosnyákok legyőzése alapvető lett volna ehhez a csodával határos módon bekövetkező szituációhoz.

Nos, a magyar csapat az első félidőben gyakorlatilag nem dolgozott ki helyzetet a zenicán egyébként Németh és Gosztonyi góljával 2-0-ra elpáholt bosnyákok ellen. Pedig a szépszámú közönség űzte, hajtotta a fiúkat az Üllői úton (más kérdés, hogy a szlovákok gyalázását is fontos feladatának tekintette a keménymag, Erdély jövőben sorsának megtárgyalása mellett).

A fordulás után valamivel aktívabb volt a magyar csapat, Futács Márkónak (a képen az olaszok elleni meccsen látható) voltak biztató megmozdulásai, de semmi több.

Hat pont helyett tehát egy a mérlege Róth Antal együttesének. Nem erre számítottunk. Ráadásul az olaszok megverték Wales együttesét, így győzelem esetén sem sikerült volna kivívni a továbbjutást.

U21-es Európa-bajnoki selejtező:

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 0-0
Olaszország – Wales 1-0

A csoport végeredménye:

1. Wales 5 1 2 15-6 16 pont
2. Olaszország 5 1 2 12-5 16 pont

3. Magyarország 4 1 3 9-7 13 pont
4. Bosznia-Hercegovina 2 2 4 4-8 8 pont
5. Luxemburg 1 1 6 2-16 4 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik