Foci

Klose Müller csúcsát fenyegeti

A Bayern München német válogatott támadója a legendás Gerd Müller válogatottsági rekordjára tör.

Miroslav Klose hozzáállása és gólátlaga a Bayern München csapatában talán nem a legjobb, viszont ahogy magára húzza a nemzeti mezt, a klasszisok közé emelkedik. A 2006-os vb-gólkirály korábban kijelentette, hogy optimális esetben a 2014-es világbajnokságon is szerepelne; így Ronaldo vb-csúcsa is veszélybe kerülne.

A 32 éves, legutóbb pénteken Belgium ellen a találkozó egyetlen gólját jegyző csatár ugyanakkor nem csupán a brazil futballista 15 gólos vb-csúcsára jelenthet veszélyt (jelenleg 14-nél jár), hanem a vele a vb-találatokat tekintve azonosan álló Gerd Müller válogatottsági mutatóira is.

A „nemzet bombázója” 62 nemzetközi találkozón 68 (!) gólt szerzett, s bár Klose 102/53-as eredménye távolról sem olyan hatékony, ha ő marad a német válogatott első számú csatára, megdöntheti az 1974-es világbajnok rekordját. Tizenhat gólt kellene ehhez szereznie.

„Azerbajdzsán elleni is igyekszem majd minél hasznosabban játszani” – árulta el Klose a német válogatott sajtótájékoztatóján. „Nem lesz könnyű, hisz legutóbb is remekül helytálltak, a szünetben csak 1-0-ra vezettünk, s csak a második félidőben dőlt el a találkozó.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik