Foci

Giggs: túl sok pénz, túl kevésért

A Manchester United veterán klasszisa szerint a mostani fiatalok elkényeztetett kölykök, akik csak a pénz számolásában jók.

A Manchester United kétszeres Bajnokok Ligája-győztes szélsője szerint jelenleg nagy az infláció az angol labdarúgásban, a tulajdonosok túl nagy summákkal igyekeznek magukhoz édesgetni a tehetséges fiatalokat, akik túl korán kerülnek a nagy összegek bűvkörébe. Ryan Giggs szerint kihalt az „inasképzés”.

A 36 esztendős futballista szinte mindent megnyert az Old Traffordon, 23 különböző érme önmagáért beszél. Giggs ugyanakkor figyelmeztet, a jelenlegi rendszer aligha viszi előbbre a tehetségek terén a spanyolok, németek, hollandok és franciák mögött amúgy is lemaradó angol futballt.

„Ma az a trend, hogy a kezdőcsapattal köszönő viszonyban sem lévő fiatalok is egy zsák pénzt keresnek” – árulta el a Daily Starnak nyilatkozó walesi. „Ne értsenek félre. Engem is megfizettek fiatal koromban, ám már akkor fel-feltűntem a kezdőcsapatban, és heti 30 font javadalmazással kezdtem. A következő szerződésemben ezt 200-ra emelték, ami aztán folyamatosan emelkedett ahogy egyre inkább bejátszottam magam a csapatba.”

„Ma viszont horribilis összegeket fizetnek egy-egy még ki nem próbált labdarúgóért” – tette hozzá Giggs. „Van, aki fiatalon tudja kezelni a helyzetet, s van, aki nem. De a tulajdonosok hibája, hogy mindez egyáltalán felmerülhet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik