Foci

Frei nem aggódik a gólínsége miatt

Alexander Frei, az FC Basel támadója nem aggódik amiatt, hogy hosszú ideje nem szerzett gólt a svájci labdarúgó-válogatottban.

A svájci támadó 78 válogatott mérkőzésen 40-szer talált az ellenfelek kapujába, ezzel rekorder, ugyanakkor utoljára meglehetősen régen, egy évvel ezelőtt, a lettek elleni világbajnoki selejtezőn volt eredményes. A pénteki, ausztrálok elleni barátságos meccsen (0-0) még tizenegyesből sem tudott betalálni, ezért aztán gúnyosan kinevette saját közönsége St. Gallenben.

“A nézők sok pénzt fizetnek a jegyekért, így azt csinálnak, amit akarnak, de nyilván az senkin sem segít, ha kinevetik” – mondta a korábban a Borussia Dortmundban is megfordult bázeli csatár.

“Jól érzem magam, a klubomban nincs gondom a gólszerzéssel, ekképp az önbizalmam is rendben van. Amikor keményen dolgozol, és az edzéseken rendre betalálsz, akkor tudod, a meccseken is jönni fognak a gólok” – mondta Frei, aki legközelebb kedden, az angolok elleni Európa-bajnoki selejtezőn vethet véget gól nélküli időszakának a svájci válogatottban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik