Foci

Afrikában bejön a papírforma

A nyári világbajnokságon Kamerun, Nigéria, Elefántcsontpart és Dél-Afrika sem villogott, ám saját kontinense küzdelemsorozatában valamennyi csapat kiemelkedik a mezőnyből.

A vb-n Kamerunnak, Nigériériának, Elefántcsontpartnak és Dél-Afrikának is a csoportkör jelentette a végállomást, de Afrikán belül valamennyi csapat kiemelkedik a mezőnyből.

A 2012-es kontinenstorna selejtezőjének nyitányán a világbajnokságot nyeretlenül záró Kamerun és Nigériéria is magabiztos sikert aratott. Előbbi a duplázó Samuel Eto’o vezetésével 3-1-re nyert Mauritiuson, míg utóbbi hazai pályán simán, 2-0-ra verte Madagaszkárt.

Elefántcsontpart angliai légiósainak – Yaya Touré, Salamon Kalou, Emmanuel Eboué – góljaival, 3-0-ás győzelemmel lépte le Ruandát, és ugyanilyen aranyában nyert a vb-n nyolcaddöntős Ghána is Szváziföldön, míg vb-házigazda Dél-Afrika két góllal múlta felül Nigert.

Az ugyancsak vb-szereplő Algéria viszont hazai pályán csak döntetlenre volt képes Tanzániával, mint ahogy az Afrika-kupa legutóbbi három kiírásának győztese, Egyiptom sem bírt a vendég Sierra Leonéval. Mind a két találkozó – jókora meglepetésre – 1-1-gyel végződött.

Afrika-kupa, selejtező, 1. forduló
B csoport:

Nigéria-Madagaszkár 2-0

D csoport:
Algéria-Tanzánia 1-1

E csoport:
Mauritius-Kamerun 1-3

G csoport:
Dél-Afrika-Niger 2-0
Egyiptom-Sierra Leone 1-1

H csoport:
Elefántcsontpart-Ruanda 3-0

I csoport:
Szváziföld-Ghána 0-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik