Foci

Selejtezős nagyüzem Európában

Ma elkezdődik a 2012-es kontinensviadalra kvalifikáló selejtezősorozat első, érdemi fejezete.

Bár korábban már lejátszottak egy találkozót, amelyen Észtország úgy nyert Feröer ellen, hogy a 90. percben még a szigetországiak vezettek, valamint csütörtökön Izrael Benajun három góljával megverte Máltát, a meccsdömping pénteken kezdődik.

Az A-csoportban Kazahsztán a törököket, míg a belga nemzeti csapat a világbajnoki bronzérmes németeket fogadja. Meglepő lenne, ha nem két vendéggyőzelemmel indulna a csoport. A B-csoportban Örményország-Írország-, Andorra-Oroszország- és Szlovákia-Macedónia-találkozókat rendeznek, Dick Advocaat tehát tétmeccsen is bemutatkozik a Szbornaja kispadján. A szlovákoknak nem lesz könnyű dolguk a veszélyes macedónok ellen.
Feröer ma is játszik, a világbajnokságon rapszodikusan szereplő Szerbia csapatát fogadja, meglepetésszagú találkozón.

A C-csoportban láthatjuk még az olaszokat is, ők az észtekhez utaznak, míg a vb-n kellemes meglepetést szerző Szlovénia Észak-Írország fiait fogadja Ljubljanában. A D-csoportban Románia-Albánia-, Luxemburg-Bosznia- és Franciaország-Fehéroroszország-meccseket rendeznek, Blanc számára nagy égés lenne, ha nem húznák be a három pontot a beloruszok ellen.

Az F-jelű csoportban Lettország a szebb napokat megélt Horvátországot látja vendégül, míg a görögök Grúziával meccselnek Athénban. A G-jelű kvintettben Montenegró-Wales-meccset rendeznek, de itt játsszák a talán legnagyobb érdeklődéssel várt meccset is: Anglia Bulgáriát fogadja a Wembley Stadionban.

A portugálok az egyre jobb ciprusi nemzeti együttest fogadják, míg egy jeges derbin Izland Norvégiával találkozik Rejkjavikban, mindez a H-csoport mai menüje. A világbajnok spanyolok edzőmeccsre utaznak Liechteinsteinbe, a csoportban Litvánia próbálja meg még folytatni jó hazai sorozatát a skótok ellen.

A mieink 20 órától Svédországban bizonyíthatnak, a csoport másik két mai találkozóján Moldova Finnországot, San Marino pedig a világbajnoki ezüstérmes Hollandiát fogadja.

A selejtezők eredményeiről folyamatosan beszámolunk, a svéd-magyar-meccset élő, szöveges közvetítés formájában követhetik a hír24.hu oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik