Foci

Zidane bízik a francia feltámadásban

A világ- és Európa-bajnok egykori irányító szerint Laurent Blanc visszahozhatja a dicső napokat a francia válogatottal.

Az 1998-as világbajnok Zinedine Zidane szerdán villámlátogatást tett a francia válogatott Clairefontaine-i edzőtáborában, ahol hosszasan elbeszélgetett a pénteki, fehéroroszok elleni találkozóra készülő „kékekkel”. A csapat leszerepelt a világbajnokságon, több csillaga büntetést kapott, ám Zidane szerint Blanc rendet tesz majd a fejekben.

A Juventus és a Real Madrid korábbi klasszisa is egykori csapattársa kérésére jelent meg az összetartáson, hogy erősítse a csapat tagjainak önbizalmát, egyben inspirálja őket.

„Mindenkinek sok szerencsét kívántam” – árulta el az AP-nek nyilatkozó világklasszis. „A mostani futballistáink egy új generáció képviselői, az előttük magasodó feladat viszont nagyon is ismerős.”

„A francia válogatottban szereplés számomra a szakma csúcsát jelentette, és remélem, ezzel mindenki tisztában van” – tette hozzá Zizou. „Ismét el kell kezdeni nyerni, hisz a győzelem olykor a gyengébb játékra is feloldozást jelenthet. Laurent a lehető legjobb ember a posztra: edzőként is tapasztalt, játékosként pedig maga volt a nyugalom. Szinte a nulláról kezdhet, de talán ez is növeli a lelkesedését.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik