Foci

Ügyesen üzleteltek a nápolyiak

Nápolyban óvatos duhajok a vezetők, a dél-olasz együttes csatárokat cserélt, és nem biztos, hogy rosszul járt.

A Napoli két támadóját is eladta a nyári átigazolási időszakban. A stabil csapattagok közül Fabio Quagliarella a Juventus együtteséhez igazolt, míg a kezdőből kiszoruló argentin Germán Denis az Udinesében folytatja. Helyettük érkezett viszont az uruguayi Edinson Cavani és egy kipróbált veterán, Cristiano Lucarelli.

Utóbbi hosszas „utazás” után kötött ki a Vezúv lábánál, a Parma tulajdonában álló hatszoros válogatott támadó kölcsönbe érkezik a San Paolóba azok után, hogy tavaly minden igyekezete ellenére kiesett szeretett klubja, a Livorno.

A 23 esztendős Cavani is kölcsönbe érkezett (opciós joggal, azaz idény végén a Napoli megvásárolhatja), de máris letette névjegyét, hisz gólt szerzett a csapat első bajnokiján. Mellettük a Bayerntől megszerzett argentin Sosa is erősítést jelenthet.

A klub sportigazgatója, Riccardo Bigon elégedett a nyári játékos-mozgással, mindkét új támadója kipróbálta magát (Lucarelli csereként állt be Firenzében):

„Elégedettek vagyunk az igazolásainkkal” – vallotta be a SportItaliának. „A játékospiac virtuális, hisz csak később derül ki, hogy ki hogyan illeszkedik be a csapatba. Mi azon leszünk, hogy az új futballisták átmeneti időszaka zökkenőmentes legyen, de a bennük rejlő potenciált már az első meccsen is igazolták.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik