Foci

Jóváhagyták: Van der Vaart a Tottenhamben

Vége a nyűglődésnek, a holland támadó a londoni csapatban folytatja pályafutását.

Az átigazolási időszak utolsó napjának egyik központi témája volt Rafael Van der Vaart sorsa. A Real Madrid játékosa először úgy tűnt, a Bayern Münchenhez kerül, a németek 18 millió fontot ajánlottak érte a múlt héten, de ezt a Madrid visszautasította.

Ezért volt meglepő, hogy a Tottenham Hotspur 8 millió fontos ajánlattal kínálta meg a spanyolokat az utolsó pillanatban. Harry Redknapp, a londoni friss BL-szereplő csapat menedzsere nagyon szorgalmazta az üzletet, de igen ideges hangulatban nyilatkozott kedd este arról, létrejöhet-e. A Premier League vezetőinek ugyanis jóvá kellett hagynia a transzfert, miután a londoniak kicsúsztak a határidőből. Végül ez megtörtént, a holland négy évig a Tottenhamé – számoltak be a brit sajtó képviselői szerdán kora délután.

Van der Vaart az Ajaxban kezdte a pályafutását, majd ezután a Hamburg játékosa lett. Ott három évet húzott le, mielőtt a Real Madridhoz igazolt volna. Ott, csakúgy, mint a világbajnokságon, csak epizódszerep jutott neki.

Szintén a Tottenhamhez kapcsolódó hír, hogy hátsérülést szenvedett, így nem tud részt venni az angol válogatott keretében Peter Crouch. Fabio Capello nem hívott be a támadó helyett mást a posztjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik