Foci

Egervári: a válogatottak ne játsszanak vasárnap

Az MLSZ szakmai érdekeit jobban figyelembe vevő közvetítési rendszer kialakítását szeretné elérni a szervezet elnöksége.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a kedd éjszakába nyúló ülésen Egervári Sándor szövetségi kapitány arra kérte a testületet, hogy a válogatott mérkőzéseket megelőző hétvégén a nemzeti együttesbe játékosokat adó csapatok vasárnap ne lépjenek pályára bajnoki mérkőzésen. Az elnökség ez ügyben felhatalmazta Csányi Sándor elnököt, hogy kezdeményezze az NB I-es mérkőzéseket közvetítő televíziós társaságokkal a bajnoki beosztás gyakorlatának felülvizsgálatát, a jelenleginél kiegyensúlyozottabb, stabilabb, a klubok és az MLSZ szakmai érdekeit jobban figyelembe vevő rendszer kialakítása érdekében.

Szóba került, hogy régi szurkolói óhaj: ne csak néhány héttel előre lehessen tudni az NB I-es fordulók pontos programját. Az ülésen elhangzott: van esély arra, hogy az MLSZ kezdeményezésére a klubok, valamint az illetékes televíziók akár az egész idényre előre megegyezzenek a mérkőzések pontos kezdési időpontjaiban.

Öt bizottság elnökeit és tagjait is kinevezte a grémium. Az amatőr bizottság elnöke Balázs András, a biztonsági bizottság elnöke Samu István, az NB II-es sportszervezetek bizottságának elnöke Kutasi Róbert, az orvosi bizottság elnöke, Varga Péter Pál, a versenybizottság elnöke pedig Studniczky Ferenc lett, őt a sportban járatosak korábban a jégkorongszövetség elnökeként ismerhették meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik