Foci

Insua a Galatában, Gyan a Sunderlandben – átigazolási finis

Csak kapkodjuk a fejünket: az augusztus 31-én lejáró nemzetközi átigazolási piac az utolsó pillanatokban is tartogat meglepetéseket.

Robinho (ManCity – Milan) és Huntelaar (Milan – Schalke) átigazolása mellett érdekesebb mozgásoknak is szemtanúi lehetünk, ha figyeljük a nemzetközi labdarúgással foglalkozó portálokat, valamint a nagyobb egyesületek honlapjait.

Kedden este a goal.com arról számolt be, hogy Royston Drenthe a Real Madridtól az újonc Herculeshez igazolt, valamint az is eldőlt, hogy Alexander Hleb, a Barcelona játékosa a Birmingham Cityhez távozik. Az angolok belehúztak, mert elhappolták a világbajnokságon gólt is szerző chilei Beausejourt és a cseh Jiraneket a Szpartak Moszkvától.

A givemefootball.com közölte, hogy a francia balhátvéd, Armand Traore elhagyja az Arsenalt és a Juventushoz igazol.

Szintén friss hír, hogy a világbajnokság egyik legjobb játékosa, a ghánai Asamoah Gyan a Sunderland játékosa lett. Az angolok klubrekordnak számító 13 millió fontot áldoztak a Rennes labdarúgójáért, írja a sportillustrated.com oldal.

Marco Borriello például végül nem a Juventus, hanem a Roma csapatában kötött ki, a fővárosi csapat 10 millió fontot fizetett érte – közölte a goal.com oldal.

A Liverpool – ahonnan távozott Mascherano a Barcelonához – elvesztette Emiliano Insuát is, ő a Galatasaray együttesében játszik tovább. Érkezik ugyanakkor a Mersey-parti csapathoz a Fulham védője, Paul Konchesky. Insua egyelőre egy évre igazol Törökországba, de a Galata opciós joggal rendelkezik majd a szerződés meghosszabbítására.

Ahogyan már írtuk, Kaladze a Milant hagyja ott a Genoa kedvéért, és arról is beszámoltunk, hogy a Wolfsburg bosnyák játékosa, Misimovic is a Galatasaray együttesében szerepel majd ezentúl, valamint Camoranesi a Stuttgart játékosa lett.

A soccerway.com oldal arról számol be, hogy a litván Stankevicius a Valenciába igazol a Sampdoriából. Az is biztosnak látszik, hogy Eidur Gudhjonsen a Stoke City játékosa lesz, ő a Monacóból érkezik a Premier Leaguebe.

Ami a magyar játékosokat illeti, úgy tűnik, Huszti Szabolcs, Hajnal Tamás, Juhász Roland, Koman Vladimir és Rudolf Gergely is marad a jelenlegi együttesénél, de amint változás mutatkozik, természetesen beszámolunk róla (eddig csak találgatások jelentek meg velük kapcsolatban).

A goal.com ugyanakkor arról számolt be, hogy a Liverpool magyar játékossal, a 17 éves Hajdú Ádámmal erősítette meg keretét. Hajdú a Sándor Károly Akadémiáról – tulajdonképpen az MTK-ból – igazol Angliába, sokadik magyar fiatalként (a spanyol Suso társaságában).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik