Foci

Német támadóval erősíthet a Liverpool

A Fernando Torres ékpárját kereső angol csapat közel került ahhoz, hogy megszerezze a Bayern csatárját.

A tekintélyes Kicker információi szerint Mario Gomez ügynökén keresztül kérte a müncheni vezetőséget, engedjék el a Liverpool együtteséhez. A tavaly nyáron 30 millió euróért megszerzett válogatott játékos nem tudott beilleszkedni a bajor sztárcsapatba, rendszeresen a kispadon kezdett, s 31 meccs alatt csak tíz gólt ért el.

Louis van Gaal, a Bayern szakvezetője nem is titkolja, hogy legdrágább csatárját tartja a legkevesebbre. Ha mindenki egészséges, Müller, Olic és Klose is megelőzi a bizalom terén. A Stuttgartban gólkirályi címet és az év legjobb játékosa elismerést is kiharcoló 25 éves futballistának jót tehetne az átigazolás – s a bajorok akár bele is mehetnek az ügyletbe: a Liverpool kölcsönbe vinné, s ezalatt fizetné a futballista járandóságát.

„Ha egy olyan klub keres meg, mint a Liverpool, az mindenképpen dicséretes” – árulta el a német sportlapnak nyilatkozó Uli Ferber, a játékos tanácsadója. „Mario nem akar sokat, csak játszani szeretne.”

A Barcelonába távozó Mascherano helyére Raul Meirelest szerződtető ’Pool edzője, Roy Hodgson korábban elárulta, hogy szeretnének még egy támadót vásárolni. Bár Torres legtöbbször egymaga megoldja a „vörösök” gondjait, sérülékenysége miatt a klubnak gondoskodnia kell a pótlásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik