Foci

Yannick döntött a csúcsrangadón

A második féldiőben gyors gólváltást követően fordított a bajnok Debrecen, igaz, első gólja véleményes büntető után született.

Az első féldiőben amolyan küzdelmes találkozót láthattak a nézők, valamint a televízió előtt ülő drukkerek. Igazán nagy helyzet nem alakult ki a mérkőzésen.

A fordulatokat a második játékrész hozta, elsőként az 55. percben, amikor egy kontratámadás végén Sándor György a Loki kapujába fejelte a labdát. Megérdemelten vezetett a Vidi, mert aktívabban kezdte a második félidőt.

A 68. percben Iványi játékvezető 11-est ítélt Yannick buktatásáért, ugyanakkor a televíziós felvételek igazolták, hogy a fürge kameruni még Lipták lába előtt eldobta magát. A megítélt, ám erősen kérdéses büntit végül Czvitkovics lőtte. Tujvel kapus még beleért a labdába, de az végül bepottyant a gólvonal mögé.

Három perccel később ismét Janika volt a főszereplő, és majdnem lemásolta az előző szituációt. De nem tette, mert Lipták ezúttal nem merte bántani. Így Yannick kihasználta a helyzetet és kilőtte a hosszú sarkot, fordított a Debrecen.

Ezután a Loki már veszélyesebben focizott, ráadásul szerencséje sem volt a Videotonnak. A 90. percben ugyanis egy öngóllal dőlt el a meccs. Ismét Yannick futott el a bal oldalon, középre adott, de Coulibaly előt még beleért a labdába Horváth Gábor, a labda pedig a kapuban kötött ki. Öngól, 3-1 a Debrecennek. A Vidi válogatott védője alighanem ezzel az öngóllal búcsúzik Székesfehérvártól, hiszen arról hallani, külföldre igazol.

A meccs előtt egyedül a Videoton volt veretlen a bajnokságban, nos, Mezey György csapatának sorozata is megszakadt, a Loki pedig kijavította egy fordulóval ezelőtt, a Honvéd pályáján elkövetett hibáját, az 1-0-s vereséget.

Eredmény – Soproni Liga, 5. forduló:

Debreceni VSC-TEVA – Videoton 3-1 (0-0)
gólok: Czvitkovics (68.), Yannick (71.), Horváth (öngól, 90.), illetve Sándor (55.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik