Foci

Először győzött a Zalaegerszeg

Első sikerét aratta az idei bajnokságban Csank János csapata, a szenvedő fél a Kecskemét volt. Fordított a Kaposvár.

A Zalaegerszeg az eddig egyetlen győzelmet szerző Kecskemétet fogadta, és már nagyon hamar megszerezte a vezetést a Soproni Liga 5. fordulójában. Ribánszky kapus buktatta a Zete-támadót, a büntetőt a sértett Rajcomar értékesítette. A 65. percben ismét a szlovák kapus volt a főszereplő, kézzel ért a labdához a 16-oson kívül, így megkapta második sárga lapját.

Nem sokkal később ki is használta az emberelőnyt a hazai csapat, Rajcomar második gólját szerezte meg. A Kecskemét csak azért tudott szépíteni, mert Mijatovics szabálytalansága után kapott egy 11-est, amit Némedi értékesített. Mijatovicsot is kiállította a játékvezető.

A Kaposvár hazai pályán hátrányba került a Pápa ellen, de ez sem jelentett akadályt Sisa Tibor fiatal csapata számára. Abwo a 37. percben talált be, majd a 79. percben Takács bombagóllal már 2-0-ra alakította az állást. A gólszerzőt aztán kiállították második sárgája miatt.

Az emberelőny nem feltétlenül jelenti azt, hogy 11 perc alatt képes egy csapat három gólt vágni, a kaposváriaknak azonban sikerült ez a páratlan bravúr. Grúz a 81., Kulcsár a 88, Zsók a 92. percben talált be, így nyert a Kaposvár, amely vezeti a tabellát 10 pontjával.

A Szolnok első tévés meccsén fogadta a Honvéd együttesét, amely zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg. Sadjo a 21., Rufinho a 88. percben lőtt gólt.

Első sikerét aratta a Paks is, amely a nehéz helyzetben lévő Haladás otthonában tudott nyerni 2-1-re úgy, hogy a győztes találatot a 88. percben szerezte Vayer Gábor.

A Soproni Liga szombati eredményei:

Zalaegerszeg – Kecskeméti TE-ERECO 2-1
Haladás – Paks 1-2
Szolnok – Budapest Honvéd 0-2
Kaposvár – Pápa 3-2

Az NB 1 élcsoportja:

1. Kaposvár 10 pont
2. Vasas 10 pont
3. MTK 10 pont
4. Honvéd 9 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik