Foci

DVSC: Máté jogosulatlanul szerepelt

A DVSC elismerte, hogy Máté Péter valóban jogosulatlanul lépett pályára a Liteksz Lovecs elleni Európa Liga-mérkőzésen.

A csapat szerint ez a szabályszegés az összecsapás eredményét vagy a továbbjutást nem befolyásolta. A klub honlapján a DVSC Futballszervező Zrt. péntek este arról adott tájékoztatást, hogy Máté 90. percben történt jogosulatlan pályára lépésének körülményeit az európai sportági szövetség (UEFA) illetékes testülete vizsgálja.

“Az UEFA a mai napon írásban tájékoztatást kért klubunktól a játékos szerepeltetésének körülményeit illetően, amelyre a DVSC Futballszervező Zrt. még ma késő délután megküldte az érdemi álláspontját is tartalmazó válaszát – áll a közleményben. – Bár Máté Péter egy adminisztrációs hiba következtében valóban jogosulatlanul lépett pályára, ezen szabályszegés jelen esetben nem volt olyan súlyú, amely a mérkőzés eredményét vagy a továbbjutást befolyásolta volna. A jogosulatlan pályára lépés miatt az UEFA ugyan alkalmazhat jogkövetkezményt, azonban álláspontunk szerint az ” a szabályszegés jellegére tekintettel ” nem vezethet a mérkőzés eredményének az óvás miatti megváltoztatására.”

A 25 éves védő a 4. selejtezőkörben rendezett párharc visszavágóján az utolsó pillanatokban állt be, amikor a debreceni csapat összesítésben már 4-1-re vezetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!