Foci

Pénzbüntetéssel megúszhatja a DVSC?

A Debrecen ügyében, miszerint Máté Pétert jogosulatlanul szerepeltethette a Liteksz elleni visszavágón, a jövő héten születhet döntés.

Mint arról a Nemzeti Sport online kiadása délután beszámolt, a Debrecen a Liteksz Lovecs elleni csütörtök esti visszavágón jogtalanul szerepeltethette a hajrában becserélt Máté Pétert, így az UEFA vizsgálatot indított az ügyben.

Az nb1.hu-nak Greg Biscos, az európai szövetség munkatársa elmondta, a Loki megúszhatja fegyelmivel vagy pénzbírsággal is.

„Amennyiben a bolgár klub huszonnégy órán belül nem óvja meg a meccset, az UEFA hivatalból akkor is eljár az ügyben. Jelen pillanatban kiegészítő információkat kértünk az MLSZ-től, mert már folyik a vizsgálódás. Ezt követően döntünk az ügyben. A hiba nem feltétlenül jár azonnali kizárással, vagy három nullás bolgár győzelemmel, lehet figyelmeztetés, pénzbírság vagy fegyelmi is” – mondta Biscos az nb1.hu-nak.

A portál úgy tudja, hogy a mai napon biztosan nem születik döntés az ügyben, a Fegyelmi Bizottság legközelebb csak a jövő héten ül össze.

Mindeközben a pepsifoci.hu megpróbálta elérni a DVSC-TEVA klubvezetőit, Szilágyi Sándor pedig elárulta, egyelőre semmi érdemlegessel nem tud szolgálni, jelenleg is az UEFA-nál tartózkodik. A labdarúgóportál az Magyar Labdarúgó Szövetséget is megkereste, a szövetség sajtófőnöke, Pajor-Gyulai László elmondta, az MLSZ nem tud mit tenni az ügyben.

Az már biztos, hogy amennyiben az UEFA a Loki szempontjából kedvező döntést hoz, úgy a magyar bajnok itthon kezdi meg a csoportkört az ukrán ellenféllel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik