Foci

Az Atlético Madridé az Európai Szuperkupa

Az Európa Liga-győztes spanyol csapat Reyes és Agüero góljával 2-0-ra győzte le a Bajnokok Ligája-címvédő Internazionale együttesét.

Az első félidőben az Atlético Madrid tett meg többet a vezetés megszerzéséért a Monaco otthonául szolgáló II. Lajos Stadionban, a spanyolok körbelőtték Julio Cesar kapuját, de igazán nem mozgatták meg a brazil hálóőrt. Az Inter az első 45 percben nem igazán tudott mit kezdeni a madridiak gyorspasszos játékával, ám gólt nem láthattunk, 0-0-val fordultak a felek.

A második felvonásban is többnyire az Atlético akarata érvényesült, majd az 59. percben szökhetett fel először a vérnyomásunk: Reyes lövése talált utat a kapu felé, a semmit nem látó Julio Cesar azonban hatalmas bravúrral szögletre tudott menteni.

Nem sokkal később azonban már ő is tehetetlen volt, a kissé szellősen védekező Inter-védők között Reyes lépett be a tizenhatoson belülre, egy kis szerencsével nála maradt a labda majd kilőtte a rövid alsót, a milánóiak kapuvédője csak érinteni tudta a játékszert.

Az Inter a folytatásra sem tudott felpörögni kellőképpen, az embernek olyan érzése támadt, hogy a Madrid akarja jobban ezt a kupát. Ennek megfelelően a hajrában kettőre nőtt a különbség, Simao lódult meg a bal szélen, középre adott labdájáról pedig lecsúsztak középen a védők, Agüerónak a kapu torkából pedig nem jelentett nehézséget a hálóba passzolni.

A 90. percben aztán büntetőhöz jutott az Inter, az Atlético fiatal kapusa, De Gea azonban védeni tudta Milito rosszul helyezett próbálkozását.

Eredmény:
Inter – Atlético Madrid 0-2 (Reyes 62., ill. Agüero 83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik