Foci

Ibrahimovic is a svéd keretben

Erik Hamrén svéd szövetségi kapitány 19 játékost hívott meg a magyarok és a moldovaiak elleni Eb-selejtezőre készülő keretébe.

Ahogy az várható volt, a névsorban megtalálható Zlatan Ibrahimovic, aki kudarccal zárult világbajnoki selejtezőket követően szüneteltette szereplését a válogatottban, de augusztus 11-én, a skótok elleni felkészülési meccsen már játszott, mi több: gólt is szerzett.

A góllövésben ellenünk is van rutinja. A Barcelona sztárcsatára eddig háromszor volt eredményes ellenünk, egyszer pontot, kétszer pedig győzelmet jelentő találata közül utóbbi kettőt nem feledjük, hiszen azokat nem sokkal a lefújás előtt szerezte Budapesten.

Ibrahimovic helye betonbiztos a svéd nemzeti csapatban, a kérdés csupán annyi, ki játszik majd mellette a csatárposzton. Nos, Hamrénnak kellemes gondot jelenthet ennek eldöntése, hiszen Johan Elmander , valamint Ola Toivonen és Marcus Berg is jó formában van.

Utóbbi kettő Dzsudzsák Balázs csapattársa a holland PSV Eindhovenben, amelyből további egy játékos, a kapus Andreas Isaksson kapott meghívót a svédek 19 fős keretébe.

Hamrénnak – akivel még hibátlan a “háromkoronás” válogatott – azért nincs szüksége több labdarúgóra, mert a meccsekre amúgy is csak 18-at nevezhet. A svédek szeptember 3-án játszanak a magyarokkal, majd négy nappal később a moldovai válogatottal találkoznak.

A svéd keret
Kapusok:
Andreas Isaksson (PSV Eindhoven)
Johan Wiland (Köbenhavn)

Védők:
Mikael Lustig (Rosenborg)
Oscar Wendt (FC Köbenhavn)
Behrang Safari (FC Basel)
Olof Mellberg (Olympiakosz)
Daniel Majstorovic (Celtic)
Andreas Granqvist (Groningen)

Középpályások:
Anders Svensson (Elfsborg)
Pontus Wernbloom (AZ Alkmaar)
Kim Källström (Olympique Lyon)
Sebastian Larsson (Birmingham City)
EChristian Wilhelmsson (Al-Hilal)
Emir Bajrami (FC Twente)

Csatárok:
Johan Elmander (Bolton)
Tobias Hysén (Göteborg)
Ola Toivonen (PSV Eindhoven)
Marcus Berg (PSV Eindhoven)
Zlatan Ibrahimovic (Barcelona)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik