Foci

Gálázva jutott a BL-főtáblára a Tottenham

A Huszti Szabolcsot nélkülöző Zenit az Európa Ligában folytatja miután 2-0-ra kikapott az Auxerre-től.

Múlt héten a Tottenham hamar háromgólos hátrányba került, a találkozó végére azonban egyre csökkentette a különbséget, így minden esélye megvolt a visszavágón, hogy hazai pályán harcolja ki a Bajnokok Ligája főtábláján való részvételt.

Az angolok ennek megfelelően nem is bíztak semmit a véletlenre, Crouch már az 5. percben a hálóba fejelt, majd bő fél óra elteltével Defoe lőtt fantasztikus gólt – apró szépséghiba, hogy kézzel vette le a labdát.

Fordulás után is a Spurs uralta a játékot, majd egy szöglet után a hórihorgas támadó ismét a kapuba bólintott. A hajrába érve Crouch feltette a koronát mai teljesítményére miután magabiztosan értékesített egy büntetőt, a Young Boys ezúttal nem tudott ellenfele lenni a Premier League előző kiírásának negyedik helyezettjének.

A Huszti Szabolcsot ezúttal a mérkőzésre sem nevező Zenit már a 9. percben elvesztette az első meccsen szerzett előnyét, Hengbart talált be villámgyorsan. Fordulás után Jelen is eredményes tudott lenni és mivel az oroszoktól előbb Malafejev kapust, majd Hubocant is lezavarta a játékvezető a pályáról, a szentpéterváriak 9 emberrel voltak kénytelenek befejezni a meccset. Több gól már nem született, így a francia Auxerre jutott a főtáblára.

Az Ajax az Ukrajnában elért 1-1-es döntetlenje után hazai pályán 2-1-re győzte le a Dinamo Kijevet, kiharcolva így a továbbjutást – a vendégek szépítő gólját Sevcsenko szerezte büntetőből.

Simán ment tovább a szlovák Zilina is, amely az idegenbeli 2-0 után ezúttal 1-0-ra verte a Sparta Prahát. Ott lesz a főtáblán a Köbenhavn is, amely 1-0-ás győzelmét követően idegenben lőtt góllal kvalifikálta magát az északi rivális Rosenborg ellenében.

Eredmények:
Ajax – Dinamo Kijev 2-1 (Suárez 43., El Hamdaoui 75. ill. Sevcsenko 84. – 11-esből) – tj.: Ajax, 3-2-vel
Auxerre – Zenit 2-0 (Hengbart 9., Jelen 53.) – tj.: Auxerre, 2-1-gyel
FC Köbenhavn – Rosenborg 1-0 (Ottesen 33.) – tj.: Köbenhavn, 2-2-vel, idegenben szerzett góllal
Tottenham Hotspur – Young Boys 4-0 (Crouch 5., 61., 78. – utóbbit 11-esből, Defoe 32.) – tj.: Tottenham, 6-3-mal
MSK Zilina – Sparta Praha 1-0 (Ceesay 18.) – tj.: Zilina, 3-0-val

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik