Foci

Juhászék büntetőkkel kaptak ki

Koman Vladimir a kispadról nézte végig, ahogy a Sampdoria ledolgozza hátrányát a Werder Bremen ellen, majd a hosszabbításban elbukik.

Ugyan a belgák birtokolták többet a labdát az első félidőben, mégis a szerbek szereztek vezetést, szűk negyedóra elteltével Cléo talált be az Anderlechtnek. A hazaiak ezt követően is uralták a meccset, ez azonban a félidőig nem mutatkozott meg gólban.

Fordulás után jött a hidegzuhany, Cléo tudott eredményes lenni másodszor is, elúszni látszott a továbbjutás a hazaiaknak. Juhászék azonban nem így gondolták, előbb Lukaku talált be, majd Gillet lőtt őrületes bombagólt. A fiatal belga csatárt nem sokkal később a vezetést is megszerezte, azonban a játékvezető – tévesen – les miatt érvénytelenítette a találatot. Érdekesség, hogy a támadó így is sárgát kapott túlzott gólörömért, mert már fél pucéran ünnepelt. A rendes játékidőben nem született döntés, és mivel az első meccsen is 2-2-re végeztek a felek, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadás is hasonlóan izgalmasra és pörgősre sikerült, mint a rendes játékidő, de nem született több gól, így következhettek a büntetők.A pontrúgásoknál aztán hazai oldalról Suárez és Biglia is fölé lőtt, de Proto kapus két löketet is hárított. Az utolsó körben végül Boussoufa is fölé durrantott, a szerbek jutottak tovább.

Mindeközben a Koman Vladimirrel a padon kezdő Sampdoria kevesebb, mint 15 perc alatt ledolgozta a Brémában szerzett kétgólos hátrányát (3-1 lett akkor a Werdernek), Pazzini talált be kétszer is Wiese hálójába, előbb Cassano, majd Stankevicius szolgálta ki a csatárt.

A németek a meccs egészét tekintve veszélyesebben játszottak, ezen a napon azonban sokáig úgy tűnt nem jön ki nekik a lépés, a hajrában ráadásul Cassano is betalált. Az olaszok ugyanakkor nem figyeltek eléggé a végén, Rosenberg mentette hosszabbításra a meccset.

A ráadásban Pizzaro vette be Curci kapuját, ezzel pedig el is döntötte a továbbjutás sorsát.

A Debrecent kiejőt Basel a hazai 1-0 után idegenben 3-0-ra mosta le a Sheriff Tiraspol együttesét, így magabiztosan jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. Ott lesz a Hapoel Tel-Aviv is, amely a Sazlburg otthonában elért bravúrgyőzelem után saját otthonában 1-1-re végzett az osztrák sztárcsapattal.

A Sevilla pár nap alatt a második hatalmas pofonba szaladt bele, a spanyol csapat miután csúfosan elbukta 3-1-ről a Spanyol Szuperkupát (a visszavágón a Barcelona nyert 4-0-ra), ezúttal a Braga ellen vérzett el: a portugálok az első felvonás 1-0-ja után idegenben 4-3-ra győzték le Kanoutéékat és kvalifikálták magukat a csoportkörbe. Lima tirplázni tudott a találkozón vendég oldalról.

A párharcok vesztesei az Európa Ligában vitézkedhetnek tovább.

Eredmények:

Anderlecht – Partizan Belgrád 2-2 (Lukaku 64., Gillet 72. ill. Cléo 15., 53.) – tizenegyesekkel a Partizan Belgrád jutott tovább.

Sampdoria – Werder Bremen 3-2 (Pazzini 8., 13., Cassano 85. ill. Rosenberg 90., Pizzaro 100.) – tj.: Werder Bremen 5-4-gyel.

Sevilla – Braga 3-4 (Luis Fabiano 60., Navas 84., Kanouté 91. ill. Matheus 31., Lima 58., 85., 90.) – tj.: Braga 5-3-as összesítéssel.

Hapoel Tel-Aviv – Salzburg 1-1 (Zahavi 90. ill. Da Silva 43. – öngól) – tj.: Hapoel 4-3-mal.

Sheriff – Basel 0-3 (Streller 73., Frei 80., 87.) – tj.: Basel 4-0-al.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik