Foci

Lisszaboni ifjúval erősített a Parma

Az olasz együttes a nyáron igencsak „szétszedett” Benfica újabb játékosát happolta el.

Az olasz élvonalban szereplő Parma a portugál bajnokságból erősített: a sárga-kékek a Benfica 18 esztendős középpályására vetették ki hálójukat. Danilo Pereira átigazolását az emília-romagnai klub hivatalos honlapja is megerősítette, az egyesület ugyanakkor nem közölte a tranzakció részleteit, illetve a futballista leendő fizetését sem.

A támadásban és védekezésben is remek, guineai származású játékos a lisszaboni együttes akadémiájáról került a nagycsapatba. A portugálok nyáron több csillagjukat is elvesztették, így a középpályáról például két dél-amerikai is távozott. A brazil Ramires a csapat- és honfitársát, David Luizt is kerülgető Chelsea-t, az argentin Angel di Maria a Real Madridot választotta.

„A Parma FC örömmel közli, hogy sikerült megegyezni Danilo Pereira átigazolásának kérdéseiben, így a futballista Lisszabonból Parmába költözik” – állt az olasz egyesület közleményében. „Pereira az elmúlt idényben a Benfica együttesében játszott. Hivatalos bemutatása augusztus 19-én lesz, 14:35 órakor.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik