Foci

Angol segítség a Lokinak: csapatkapitányát vesztette a Lovecs

Az angol Blackburn Rovershez szerződik Ivelin Popov, az eddig a Liteksz Lovecs együttesében futballozó támadó.

Kondás Elemér, a Loki “kémje” korábban épp Popov játékát emelte ki a Lovecsből a szon.hu-nak. Ez az átigazolás segítség a Debrecennek, mivel a játékos – aki a Nyíregyházán sorra kerülő odavágót amúgy is kihagyta volna eltiltás miatt – kihagyja a párharc teljes egészét az onlinesport.ro szerint.

A bolgár bajnok csütörtöki bejelentése szerint a 22 esztendős játékos már átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, s várhatóan a jövő héten írja alá a szerződést attól függően, hogy megkapja-e a munkavállalói engedélyt.

A Liteksz nem hozta nyilvánosságra a megállapodás anyagi részleteit, s azt sem, hogy Popov mennyi időre szóló kontraktust kap majd. A bolgár média értesülései szerint a csatár nagyságrendileg hárommillió euróért kel el.

A 15-szörös válogatott futballista 32 gólt szerzett 101 bolgár élvonalbeli mérkőzésen, s jelentős szerepe volt abban, hogy a lovecsi együttes bajnokságot, kupát és ligakupát, valamint szuperkupát nyert az előző szezonban.

A Debreceni VSC Nyíregyházán 19 órakor fogadja a Litekszet az Európa Liga utolsó, negyedik selejtezőkörében, a párharc első összecsapásán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik