Foci

Válogatott középpályást vett a City

James Milner az Aston Villa mezét cserélte le a második számú manchesteri együttesére.

A játékosért korábban már visszautasítottak egy 20 millió fontos ajánlatot, azonban a City legújabb próbálkozása betalált: ugyan „csak” 16 millió font vándorol a Villához, ám nem más viszi magával, mint a 8 millióra taksált Stephen Ireland.

A 24 éves James Milnert az elmúlt szezonban az év fiatal labdarúgójának választották a Premier League-ben, emellett bekerült a bajnokság álomcsapatába. Együttesével bejutott a Ligakupa fináléjába, míg 2009-ben döntős volt az angol U21-es válogatottal.

„Elképesztően jó középpályás, aki rengeteg poszton tud játszani. Ez nagyon fontos a klub szempontjából, boldog vagyok, hogy nálunk tudhatom. Bivalyerős keretünk van, z pedig egy nagyon fontos igazolás volt” – ezek már Roberto Mancini vezetőedző szavai, melyek a City hivatalos honlapján jelentek meg.

Milner teljesítménye Fabio Capello figyelmét is felkeltette, a tréner így ki is vitte a dél-afrikai világbajnokságra, ahol a kezdőbe jelölte az USA elleni nyitómeccsre, azonban már a 30. percben le is cserélte. A tehetséges középpályás készítette elő Jermain Defoe találatát a szlovénok elleni meccsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik