Foci

Mancini az olasz kispadra vágyik

A Manchester City olasz menedzsere szívesen lenne hazája válogatottjának szövetségi kapitánya.

Roberto Mancini nem tölti unalmasan a napjait: a világsajtó arról cikkez, hogy a szakember a Cardiff Citybe száműzte Craig Bellamyt, csütörtökön Temesváron vendégeksedik a csapat az Európa Liga-selejtező keretein belül maga a tréner pedig azt nyilatkozta, hogy szívesen lenne az olasz válogatott szövetségi kapitánya. Arról kérdezték megkeresték-e Marcello Lippi távozása után:

„Senki nem keresett meg, de őszintén be kell vallanom, nem tudom mit mondtam volna, ha hívnak. Egyszer szövetségi kapitány szeretnék lenni, előbb vagy utóbb” – idézi a Tribal Football Roberto Mancinit.

Az Azzurriban játékosként is megforduló egykori klasszis még csak 45 éves, úgyhogy minden esélye megvan rá, hogy egyszer szövetségi edző váljék belőle. Olaszországban a Laziót és a Fiorentinát is Olasz Kupa-győzelemhez segítette, az Interrel pedig három bajnoki cím mellett két-két Olasz Kupát és Olasz Szuperkupát szerzett. A Manchester Cityt 2009. december 19-e óta irányító Mancininak jelenlegi együttesével arra is lehetősége nyílik, hogy a szigetországban is letegye a névjegyét.

A válogatottat jelenleg Cesare Prandelli irányítja, aki már a dél-afrikai világbajnokság előtt megegyezett az Olasz Labdarúgó Szövetséggel (FIGC), hogy ő veszi át Lippi helyét. Augusztus 10-én, Londonban egy Elefántcsontpart ellen elszenvedett 1-0-s vereséggel debütált a kispadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik