Foci

A sírból jött vissza a Tottenham

A Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének keddi odavágóin akadtak érdekes eredmények, az angol csapat a Young Boys otthonában kapott ki.

A legnagyobb várakozás a Dinamo Kijev és a holland Ajax összecsapását előzte meg, a csapatok azonban összességében nem kényeztettek el minket. Az első félidőben itt is, ott is akadtak helyzetek, gólt azonban nem láthattunk, bár Suarez közel járt a célhoz.

Fordulás után aztán nagyot fordult az ukránokkal a világ: előbb Garmash szabálytalankodott teljesen feleslegesen Vertonghennel szemben amiért teljesen jogosan megkapta második sárgáját, majd az ezért megítélt szabadrúgást a sértett csúsztatta védhetetlenül a mindössze 17 éves Kovalev hálójába.

Ekkor benne volt a meccsben, hogy az Ajax nagyobb arányú győzelmet arat, de a Kijev nem adta magát egykönnyen, Gusev pedig egy hatalmas kapuskirúgás után bevette Stekelenburg kapuját, így a jövő héten 1-1-ről folytatják a felek. Így is van oka bosszankodnia Sevcsenkóéknak, a hazaiak a hajrában több helyzetet is elpuskáztak, akár a minimális előnyt is megszerezhették volna.

Az északi rangadón a norvég Rosenborg már 2-0-ra vezetett a Köbenhavn ellen hazai pályán, a dán sztárcsapat azonban a hajrában szépíteni tudott, így ebben a párharcban is nyílt maradt a továbbjutás kérdése.

A Sparta Praha biztos, hogy nem így tervezte a szlovák Zilina elleni meccset, gólnélküli első félidő után a vendégek kettőt is vágtak, így fél lábbal már a csoportkörben érezhetik magukat, a csehek ugyanis nem tudtak betalálni.

A legnagyobb meglepetés Svájcban érett, ahol az előző bajnokságot a második helyen záró Young Boys az angol bajnokságban hőstettet végrehajtó, így a negyedik helyre odaérő Tottenhamet fogadta. Lulic már a negyedik percben előnybe juttatta a hazaiakat, amire azonnal válaszolhattak volna a szigetországiak, ám Giovanni dos Santos passz helyett a kapusba lőtt. Nem sokkal később ez meg is bosszulta magát, Ntsama rázta le magáról védőjét és lőtt a kapuba, majd az első fél óra letelte előtt még Hockstrasser is betalált, Bassong csak szépíteni tudott így 3-1-el fordultak a felek – kilátástalan helyzetbe került a Spurs.

Harry Redknapp aztán felrázta övéit, a Tottenham végig partiban volt a második felvonásban, majd Pavljucsenko a hajrában betalált, így a 3-2 az idegenben lőtt gólok miatt a londoniaknak kedvezhet, persze amennyiben a White Hart Lane-en nem alszik be a csapat a találkozó elején.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a csereként közel egy félidőt játszó Huszti Szabolcs és a Zenit Kerzsakov korai góljával 1-0-ra verte a francia Auxerre együttesét.

Eredmények:
Dinamo Kijev – Ajax 1-1 (Gusev 66. ill. Vertonghen 58.)
Zenit Szentpétervár – Auxerre 1-0 (Kerzsakov 3.)
Young Boys – Tottenham 3-2 (Lulic 4. Ntsama 13., Hochstrasser 28. ill. Bassong 42., Pavljucsenko 83.)
Rosenborg – Köbenhavn 2-1 (Iversen 22., Henriksen 57. ill. Grönkjaer 84.)
Sparta Praha – Zilina 0-2 (Ceesay 51., Oravec 73.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik