Foci

Mesut Özil a Real Madridba igazolt

A királyi gárda hivatalos honlapján olvasható a hír, miszerint a német megállapodott a spanyol óriással.

A Realmadrid.com részletesen bemutatja a török származású játékos pályafutásának legfontosabb állomásait. Mesut Özil a Werder Bremenben kezdte a karrierjét, az elmúlt évet is ott fejezte be, igaz 2005-től 2008-ig a Schalkéban játszott, ott mutatkozott be 17 évesen a Bundesligában.

Még csak 21 éves, de már Német Kupagyőztesnek és Német Szuperkupa-győztesnek mondhatja magát, mellesleg a tavalyi U21-es Európa-bajnokság győztesének. Akkor lett igazán kapós, amikor az idei dél-afrikai világbajnokságon szárnyaló játékot mutatott be a bronzérmes Németország nemzeti csapatának középpályáján.

A Bremenben az elmúlt két szezonban több mint hatvan meccset játszott, melyeken 13 gólt szerzett. A Realmadrid.com kiemeli Özil bal lábát, mint erősségét, valamint virtuozitását. 2009. augusztus 12-én mutatkozott be a német válogatottban, akkor a Nationalelf Azerbajdzsánt verte meg Bakuban.

Amint arról beszámoltunk, édesapja már kinyilatkoztatta Özil eligazolását a kedd délelőtti hírek szerint: „Mesut és én Florentino Perez egyik faházában vendégeskedtünk, és hamar döntöttünk. Meggyőzött minket az, hogy ennyire a csapatában akarja tudni a fiamat. Mindig is mondja, hogy csak a Real Madridban tudja elképzelni a jövőjét” – idézte Mustafa Özilt a Hurriyet.

Az as szerint kedden délután született meg a megállapodás, mely szerint Özil hatéves szerződést köt a Real Madriddal.

Nem volt túl szép a végős döntés meghozatala. Özil ugyanis elhagyta a Bremen stadionját akkor, amikor épp edzés kezdődött volna, hiszen holnap a Werder Bremen a Sampdoriával játszik a Bajnokok Ligája-főtáblára jutásért selejtezőmérkőzést.

A játékos a kocsijába szállt, és csak annyit közölt: „Nem kívánok semmit sem mondani. Tartsák tiszteletben a döntésemet.”

A németet várhatóan még a héten bemutatják Madridban, éves fizetése 5 millió euró körüli összegre rúghat, érte 15 millió eurót fizettek a hírek szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik