Foci

Győzelemmel kezdett a Bayern

A címvédő müncheniek a Germania Windeck vendégeként nyertek a német kupasorozat első fordulójában.

A Bayern a lehető legerősebb összeállításában kezdett a német kupasorozat első fordulójában, a bajoroktól csak a sérült Van Buyten és Robben hiányzott. Ennek megfelelően egykapuzott a BL-döntős, ám az első gólra a hajráig kellett várni, ekkor azonban gyors egymásutánban kétszer is megrezdült Cebulla hálója.

Előbb Klose lőtt a kapuba Contento beadása után, majd a támadó Ribéry elé tálalt, aki jobbal kettőre növelte a fórt. Szünet után edzőmeccs-jellegű lett a találkozó, a Bayern a támadásvariációkat próbálgatta.

A meccs végefelé aztán Kross egy remek kapáslövéssel villantott, míg a végeredményt a cserék hozták össze: Altintop szolgálta ki Gomezt.

A müncheniektől eltérően a Raúlt ezúttal pihentető Schalke igencsak megkínlódott az Aalen vendégeként, a Farfan két góljával vezető gelsenkirchenieket a hajrában – Bauer szépítő találata után – a kapuhoz szorította a kiscsapat, a védelem azonban kihúzta a hármas sípszóig.

Német kupa, 1. forduló

Germania Windeck-Bayern 0-4 (0-2)
Rhein-Energie-Stadion, 41 100 néző. Vezette: Dingert
Gól: Klose (44.), Ribery (45.), Kroos (84.), Gomez (85.)
Germania: Cebulla – Tuysuz, Schultens, Reed, Kukielka – Nehrbauer, Kessel (Thomassen, 72.), Eckert (Schoof, 79.), Grebe,
Kurth (Meiss, 65.) – Hettich
Bayern: Butt – Lahm, Badstuber, Demichelis, Contento (Alaba, 60.) – Van Bommel, Schweinsteiger – T. Müller, Kroos, Ribery (Hamit Altintop, 76.) – Klose (Gomez, 60.)

VfR Aalen-Schalke 1-2 (0-1)
Gól: Ti. Bauer (82., 11-esből), illetve Farfán (41., 46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik