Foci

Presztízsmeccsek a 3. fordulóban

A Fradi harmadik győzelmére hajt, a Vidi az MTK otthonába látogat. NB 1-es előzetes.

Már pénteken elkezdődik a labdarúgó Soproni Liga harmadik fordulója. Eredetileg a Debrecen-Kecskemét találkozót is ma rendezték volna, de a hajdúságiak kérték, hogy egy nappal később játsszák le a meccset a válogatott játékosok sűrű programja miatt.

Így péntek 13-án a Vasas-Győri ETO és Zalaegerszeg-Pápa találkozót rendezik meg. A Vasas az első körben megverte a Honvédot (3-2), majd sima vereséget szenvedett a Videotontól (0-3), ezúttal nem lesz könnyű dolguk a hazai szinten páratlanul védekező győriek ellen. Ferenczi István egykori csapata ellen próbál betalálni, ha ezt engedi a magyar bajnokság legjobb gólátlagát produkáló (Géczi Istvánt előzte meg) Szasa Sztevanovics, az ETO kapusa.

„Kicsit feszültebb mindenki, mert itthon most a közönség is elvárná a győzelmet, s mi is azt szeretnénk, ha megszületne az első sikerünk a bajnokságban” – ezt Csank János, a ZTE edzője nyilatkozta. A zalaiak az első fordulóban hazai pályán kaptak nagy zakót az újjáalakuló Kaposvártól (3-5), majd a nyugati rangadón értek el gól nélküli döntetlent a Hali otthonában. A Pápánál gondok vannak, Véber György többször nyilvánosan is ledorgálta játékosait. A meccsre Bárányosék traktorozással hangoltak.

Szombaton a bajnok Debrecen azt a KTE-t fogadja, amely a bajnokság utolsó fordulójában 1-0-ra megverte a Lokit, ezzel a Videoton kezébe adta a lehetőséget a bajnoki cím megszerzésére, más kérdés, hogy a Vidi ezzel nem élt. A hazaiaknál újra játszhat Szakály Péter, ugyanakkor az egykori kecskeméti Yannick eltiltás miatt nem bizonyíthat a még pont nélküli lilák ellen.

Az MTK-Videoton meccs igazi presztízs rangadó lesz, elég, ha az edzők személyét nézzük. Garami József és Mezey György sok nagy csatát megélt majd, most mindketten a fiatal tehetségek győzelemre vezetésére vállalkoztak. Az MTK egyébként csökkentette a jegyárakat erre a szezonra, talán emiatt többen látogatnak majd ki a Hungária körútra.

A Kaposvár a Haladást fogadja, a Siófok pedig a stabilan szereplő Újpestet. A Vidi ellen már sikerült pontot szereznie a balatoniaknak, ez most is sikerülhet, ha odateszik magukat a formálódó, fiatalos lilák ellen. Több mint hatvan év után rendeznek első osztályú meccset Szolnokon, ráadásul az újonc győzelmi esélyekkel lép pályára a Paks ellen.

A 168. Honvéd-Fradi meccset vasárnap tartják a Bozsik-stadionban. A Honvéd még nem szerzett pontot, ellenben a Ferencváros megverte a Paks és a Kecskemét csapatát, és hat ponttal a 2. a tabellán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik