Foci

Megsérült a Lyon sztárja

A franciák brazilja az amerikaiak elleni barátságos meccsen szerzett sérülést.

Az Egyesült Államok elleni – 2-0-ra megnyert – barátságos találkozón csereként beálló Ederson szinte azonnal, két perc elteltével cserét kért. A fájdalmakra panaszkodó brazil játékost megvizsgálták, s több mint valószínű, hogy hónapokra kidőlt. A futballista állítja, a sokáig kegyes sors viccelte meg.

A 24 éves középpályás a 71. percben állt be az East Rutheford-i stadionban, viszont egy kemény de szabályos ütközés után már a 73. percben le kellett segíteni a pályáról. Az Olympique Lyon orvosai szerint Edersonnak elszakadt a térdín a bal lábában, s bár „azon melegiben”, azaz hétfőn megműtik, hónapokig tarthat a felépülése.

„Ilyen a sors” – kesergett a France Footballnak nyilatkozó peches dél-amerikai. „Öt éven keresztül még egy kisebb sérülésem sem volt, most meg itt van ez. Nem volt stressz, ez egy barátságos, sportszerű találkozó volt. Korábban a Bajnokok Ligájában, nos, ott más volt, mégis megúsztam. Erre egy könnyed iramú meccsen megsérülök. Pedig annyira akartam bizonyítani a hazámnak is…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik