Foci

Ibra betalált, spanyol iksz Mexikóban

A franciák kikaptak Norvégiában, Kamerun hármat lőtt a lengyeleknek - összefoglaló gólokkal a szerdai felkészülési meccsekről!

A világbajnoki negyedik helyezett Uruguay Angolában győzött 2-0-ra, a gólokat Cavani és Hernandez szerezte a meccs hajrájában.

A spanyolok csak 1-1-es döntetlenre voltak képesek Mexikóban úgy, hogy David Silva a 91. percben talált be. A Valenciától távozó játékos aztán másfél perccel később eldönthette volna a meccset, de nagy helyzetben mellélőtt.

A mexikói-spanyol meccs összefoglalója:

>

A franciák folytatták Laurent Blanc-nal is vesszőfutásukat, igaz, Ben Afra jóvoltából még megszerezték a vezetést Oslóban, hogy aztán Huseklepp kétszer is beköszönjön nekik.

Az argentinok győzni tudtak Di Maria góljával Írországban, ahol nem lehetett a csapattal Giovanni Trapattoni, a helyiek szövetségi kapitánya, aki gyomorrontás miatt fekszik az egyik dublini kórházban.

Góóóóóóóóóóóóól, ahogy a kommentátor köszöntötte Di Maria találatát:

Kamerun 3-0-ra nyert a szebb napokat élt lengyelek otthonában, Eto’o két gólt lőtt. A görögök Szerbiában győztek, a szlovákok pedig 1-1-et játszottak a horvátok ellen. Dél-Afrika legyőzte Ghánát, ami meglepetésnek számít a világbajnokságon mutatott teljesítmény alapján, míg a szlovénok 2-0-s győzelme Ausztrália ellen akár papírformának is mondható.

A törökök 2-0-ra verték Romániát, az osztrákok pedig hazai pályán kaptak ki Svájctól. Ukrajna és Hollandia nem bírt egymással Kijevben, a gólokat Alijev és Lens szerezte, utóbbi találata után két percre jött a hazai egyenlítés. Az oroszok egy góllal verték a a bolgárokat.

Bombák az ukrán-holland meccsen:

Európa-bajnoki selejtezős ellenfelünk, Svédország megszórta magát, 3-0-val küldték haza Skóciát. Ibrahimovic visszatért a válogatottba, nem is akárhogyan, már a negyedik percben vezetést szerzett. Bajrami és Toivonen volt a két másik gólszerző.

A svédek három gólja:

Játszottak már egy Európa-bajnoki selejtezőt is, ahol Észtország úgy verte meg a már tavaly is figyelemre méltó eredményeket produkáló Feröert 2-1-re, hogy a 91. percben még a szigetországiak vezettek.

Az érdekesebb eredmények:

Szlovákia–Horvátország 1–1
Dél-Afrika–Ghána 1–0
Dánia-Németország 2-2
Szlovénia–Ausztrália 2–0
Wales–Luxemburg 5–1
Csehország–Lettország 4–1
Törökország–Románia 2–0
Albánia–Üzbegisztán 1–0
Ausztria–Svájc 0–1
Montenegró–Észak Írország 2–0
Angola–Uruguay 0–2
Mexikó–Spanyolország 1–1
Norvégia–Franciaország 2–1
Izland–Liechtenstein 1–1
Írország–Argentína 0–1
Lengyelország–Kamerun 0–3
Szerbia–Görögország 0–1
Dánia–Németország 2–2
Svédország–Skócia 3–0
Ukrajna–Hollandia 1–1
Finnország–Belgium 1–0
Moldova–Grúzia 0–0
Ciprus–Andorra 1–0
Litvánia–Fehéroroszország 0–2
Oroszország–Bulgária 1–0
Dél-Korea–Nigéria 2–1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik