Foci

Az olimpiai válogatott 2-0-ra nyert Boszniában

Róth Antal csapata Bosznia-Hercegovinában játszott sorsdöntő találkozót, és ha nehezen is, de győzött.

Létfontosságú mérkőzést játszott a magyar U21-es (olimpiai) válogatott Zenicán, a bosnyák nemzeti csapat ellen. A mieinknek mindenképpen nyerniük kellett a továbbjutáshoz, hiszen a kiegyensúlyozott csoportban több botlást már nem engedhettünk meg magunknak.

A mieink az egyiptomi világbajnokságon részt vevő játékosokra építve szaladtak a gyepre, de ott volt a csapatban a debreceni Varga József és az olaszországi karrierjét építgető Vass Ádám is.

A mieink a következő összeállításban kezdtek:

Gulácsi – Lázár, Pintér Á., Debreceni, Szabó J. – Gosztonyi (Szakály), Varga J. (Korcsmár), Vass Á., Balázs Zs. (Farkas II Balázs) – Szatmári L., Németh K. Szövetségi edző: Róth Antal

Az első félidőben a magyar csapat visszafogott teljesítményt nyújtott, igaz, a bosnyákok sem kényeztették el a tucatnyi szurkolóikat (a mieink sokkal többen voltak, a szurkolást egyértelműen csak magyar nyelven lehetett hallani). Vass Ádám és Gulácsi Péter jól játszottak az első 45 percben, utóbbi például az utolsó percben hárított egy éles szögből leadott lövést.

Fájó, hogy Gosztonyi, Szabó János és Vass Ádám is sárga lappal gazdagodott az első játékrészben. A másik oldalon csak Sunjic részesült figyelmeztetésben.

A második félidőben talán még idegesebbek voltak a felek, és az első gólunk is egy bosnyák védelmi megingás eredménye volt. A labda a védők mögül kiugró Németh Kkrisztián elé került, aki szépen átemelte a kapus fölött a játékszert, és az üres kapuba lőtt. Mindez a 79. percben történt.

Négy perccel később Gosztonyi döntötte el a találkozó és a három pont sorsát, miután egyedül megoldott egy 1-1 elleni szituációt. Bal oldalról leadott 14 méteres lövését talán védhette volna a kapus, de szerencsére nem tette ezt meg.

A mieink versenyben maradtak a továbbjutásért.

Az U21-es Eb 3. selejtezőcsoportjának állása:

1. Wales 6 4 1 1 14–5 13 pont
2. Magyarország 6 4 – 2 9–6 12 pont
3. Olaszország 6 3 1 2 10–5 10 pont
4. Bosznia-Hercegovina 6 2 1 3 4–7 7 pont
5. Luxemburg 8 1 1 6 2–16 4 pont

A csoport további programja:

2010. szeptember 3. Bosznia-Hercegovina–Olaszország
2010. szeptember 4. Magyarország–Wales
2010. szeptember 7. Olaszország–Wales
2010. szeptember 7. Magyarország– Bosznia-Hercegovina

A tíz csoportból az első helyezettek mellett a négy legjobb második jut tovább a selejtező rájátszásába, amelyben egy oda-visszavágós párharc után a hét győztes kvalifikálja magát a jövő évi nyolccsapatos dániai Eb-re, ahol a hazaiak alanyi jogon vesznek részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik