Foci

Vereséggel nyitott az új olasz válogatott

Prandelli csapata 1-0-ra kikapott Elefántcsontparttól a londoni barátságos mérkőzésen.

Az első felvonásban ugyan többet volt a labda a Didier Drogbát nélkülöző elefántcsontparti együttesnél, az olasz csapat azonban nagyobb veszélyt jelentett Yeboah kapujára, de gólt nem láthatott a West Ham Unitednek otthont adó Upton Park közönsége.

Az első felvonás krónikájához hozzátartozik, hogy Mario Balotelli, az Inter balhés támadója a kezdőben kapott helyet, így ezen a mérkőzésen debütált először az olasz felnőtt válogatottban, csakúgy, mint a brazilból lett olasz támadó, Amauri, a kapus Sirigu és fiatal védő Marco Motta.

Itt meg kell jegyezni, hogy nemcsak a távozó Marcello Lippi, hanem utóda, a szintén most bemutatkozó Cesare Prandelli is szívesen nyúlt a Juventus játékosaihoz, öt torinói volt ugyanis a kezdőben.

A második felvonásban az olaszok diktálták a tempót, Kolo Touré azonban fejjel bevette az itáliai kaput az 55. percben, így már nem a vezetés megszerzése, hanem az egyenlítés kiharcolása volt az Azzurri elsődleges célja.

A folytatásban visszaköszönt az a probléma, amely a világbajnokságon is a csapat legnagyobb hibája volt, hogy nem tudott betalálni ellenfelének, pedig záporoztak a lövések az afrikai kapu felé, de leginkább mellé, így a vége 1-0-ás elefántcsontparti győzelem lett.

Eredmény:
Olaszország – Elefántcsontpart 0-1 (Kolo Touré 55.)

A mindent eldöntő találat:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik