Foci

Huszti kíváncsi, Juhász magabiztos, Koman bizsereg

A Wembley Stadionban mutatkozik be Egervári Sándor a magyar válogatott kispadján.

“Én még sohasem dolgozhattam együtt Egervári Sándorral, így nincsen túl sok tapasztalatom vele kapcsolatban. Mindenesetre annak örülök, hogy van néhány régi-új arc a csapatban, mint például Czvitkovics Péter” – nyilatkozta a 49-szeres válogatott Huszti Szabolcs a távirati irodának.

“Én már fiatalon játszottam Sanyi bácsi keze alatt, ő volt az, aki védőnek állított be az NB I-ben. Most a lényeg az, hogy az új kapitány irányítása alatt egy egységes csapat alakuljon ki, mind a pályán, mind azon kívül” – ezek már Juhász Roland szavai, ő eddig 53-szor húzhatta magára a címeres mezt.

“Mi Szabival abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nálunk már megy a bajnokság, én már játszottam öt tétmeccset, úgyhogy ebből a szempontból biztosan előnyösebb ennek a mérkőzésnek az időpontja, mint mondjuk a hollandok elleninek volt a vb előtt. Az előző két válogatott mérkőzés azért volt szerencsétlen, mert már mindenki leállt. A németek elleni találkozó előtt például három hét szünetünk volt” – tette hozzá a 27 éves Juhász, a belga Anderlecht légiósa.

Hogy mit gondol a csapatkapitány a leendő válogatott összeállításáról?

“Koman Vladimir, Németh Krisztián vagy éppen Kádár Tamás mindenképpen ott lehet, utóbbi nem véletlenül követel magának helyet a Newcastle Unitedben. Ugyanakkor úgy gondolom, ahhoz, hogy a felnőtt válogatottban is meghatározó játékosok legyenek, ahhoz előbb az kell, hogy a saját csapatukban is állandó szerephez jussanak” – mondta Juhász, aki kitért Gera Zoltán szerepére is.

“Gera Zoli igazi példakép, minden ilyen játékosra szüksége van a válogatottnak, nálunk nem olyan nagy a merítési lehetőség. Remélem, átmenti azt a formáját, ahogyan mostanában a Fulhamban futballozik.”

“Még nagyon az út elején járunk. Mindenkinek megvan a megfelelő szerepe, játékosnak, vezetőnek, szurkolónak egyaránt. Amennyiben mindenki megfelelően ellátja a maga feladatát, akkor működőképes lehet a dolog. Minden egyes kapitányváltásnál új a keret, új a filozófia” – nyilatkozta az MTI-nek Király Gábor, aki még 1998-ban a debütáló Bicskei Bertalan irányítása alatt mutatkozott be a nemzeti csapatban, és elképzelhető, hogy ismét a magyar kaput védi majd.

“Egervári Sándor nagyon megköveteli az előírtakat, szigorú, és ha hallgatunk rá, akkor megvan az esély arra, hogy valami jót kihozzunk ebből. Nagyon nem is szeretnék belefolyni a mester munkájába, azt fogom csinálni, amit ő mond” – tette hozzá Koman Vladimir, a Sampdoria légiósa, aki a tavalyi U20-as világbajnokságon a csapatkapitánya és a torna egyik legjobbja volt a bronzérmes, Egervári Sándor által irányított csapatnak.

“Én már most bizsergést érzek, és maximális az adrenalin-szintem. Szeretném, ha úgy jönnének le a pályáról, hogy elégedettek lehetünk a játékunkkal” – így Koman.

Az angol-magyar meccs szerdán, magyar idő szerint 21 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik