Foci

Deco Brazíliában folytatja

A brazil születésű portugál klasszis elárulta, egy álma vált valóra azzal, hogy a Fluminensébe igazolt.

A felek már korábban egyezségre jutottak, az igazolás azonban hétfőn vált hivatalossá.

Deco a brazil Nacional együttesében nevelkedett, majd egy évet szerepelt a Corinthians felnőtt együttesében, mielőtt Portugáliába, a Benficához igazolt volna. 1999-ben átszerződött a rivális Portóhoz, mellyel három bajnoki címet, egy Bajnokok Ligája-trófeát, egy UEFA-kupát, három Portugál Kupát és három Portugál Szuperkupát nyert.

2003-ban meghívót kapott a luzitán válogatottba, mivel Brazíliából nem keresték, az országban eltöltött idő pedig feljogosította arra, hogy Portugália nemzeti csapatát képviselje, 2002-ben lett állampolgár. A sors fintora, hogy Deco épp Brazília ellen debütált az ibériai csapatban 2003. március 29-én, szabadrúgásból szerzett góljával 2-1-re nyertek a portugálok, a dél-európai csapat pedig az 1966-os világbajnokság után győzte le ismét a selecaót.

Deco 75 meccsen öt gólt szerzett portugál színekben, két vébén és egy Európa-bajnokságon járt a csapattal.

Játszott a Barcelonában és a Chelsea-ben is: a spanyol sztárcsapattal két bajnoki címet, egy BL-trófeát és két Spanyol Szuperkupát, míg a londoni alakulattal egy bajnoki címet, egy FA-kupát és egy angol szuperkupát (Community Shield) nyert mielőtt aláírt volna a Fluminenséhez.

„Egy régi álmom vált azzal valóra, hogy 13 év után újra Brazíliában játszhatok. Voltak nehézségek az ideszerződésemben, de köszönöm a Fluminensének, hogy kitartott mellettem és nyitva tartotta végig az ajtót. Ezt a pályán nyújtott teljesítményemmel és bajnoki címekkel szeretném visszafizetni a csapatnak. Szerencsés vagyok, hogy egy ilyen jó csapathoz szerződhettem, amelynek ilyen fantasztikus edzője van” – nyilatkozta a bemutatkozó sajtótájékoztatón Deco.

A 32 éves középpályás augusztus 22-én a Vasco da Gama elleni riói derbin debütálhat új csapatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik