Foci

Sokat fejlődtem a Citynél, Priskin a legjobbak közé tartozik

Az Ipswich Town csapatához frissen igazoló Fülöp Márton székfoglaló interjúja.

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, Fülöp Márton, a magyar válogatott és a Sunderland kapusa a másodosztályú Ipswich Townba szerződött. A csapat egyik szurkolói oldala, a TWTD egy terjedelmes cikkben mutatta be 750 ezer fontért vásárolt játékost.

„Az előző szezon első három meccsén én kezdtem, aztán hetekre kidőltem, és elvesztettem a helyem. A legfontosabb dolog számomra az, hogy játszhassak, ezért is jöttem Ipswichbe. Örülök, hogy itt vagyok, ez egy nagy lehetőség számomra” – nyilatkozta a Traktorosok egyik szurkolói honlapjának Fülöp Márton.

Honfitársunk ezt követően elmondta, hogy Roy Keane, a Town menedzsere és akivel Fülöp korábban már dolgozott együtt a Sunderlandnél, többször is felhívta őt a nyáron, hogy felvázolja a terveit. Ezek tetszettek a magyar portásnak, aki így végül örömmel mondott igent a klub hívására.

„Örülök, hogy lezárultak a szerződtetésem körüli dolgok, így már csak a focira koncentrálhatok. Az edzőpálya első osztályú, az edző Premier League-szintű – a lehetőségek adottak.”

A portál ezt követően Priskin Tamásról faggatta Fülöpöt, a kapus pedig elmondta, hogy mindenben segítik egymást, és nagyon örül, hogy olyan tagja is van az öltözőnek, akivel saját anyanyelvén is szót ért.

„Ő a másodosztály legjobb csatárai közé tartozik, szerintem sok gólt lő majd a szezonban. Mint mindenki másnak, neki is idő kell a beilleszkedéshez. Nem egy tipikus Championship-csatár, jók a kvalitásai, fantasztikusan mozog, igazából önbizalomra van szüksége. Ha megszerzi az első gólját, a többi is jönni fog.”

A Manchester Citynél eltöltött vendégjátéka kapcsán Fülöp megjegyezte, karrierje egyik legszebb időszaka volt.

„Csak tíz napig tartott, de úgy gondolom, jobb kapus lettem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik