Foci

Jobban ment az észjáték a Győrnek

Pintér Attila, az Európa Ligában fantasztikus teljesítményt nyújtó Győr vezetőedzője a játékosainak köszöni a sikert.

Ahogy arról csütörtöki élő közvetítésünkben beszámoltunk, a Győri ETO csapata az 1-0-ra elveszített első mérkőzés után 1-0-ra nyerni tudott a francia Montpellier otthonában, majd büntetőkkel kiharcolta a továbbjutást az Európa Liga selejtezőjében. A meccset a Rába-partiak emberhátrányban fejezték be, Sztanisicset az első félidő hajrájában állította ki a játékvezető nem sokkal Babic gólját követően.

„A hazai meccsen egy jogos tizenegyestől fosztottak meg minket, aztán emberelőnyben kellett volna játszanunk, mint ahogy itt az ellenfél megtehette… Bíztam a csapatban, mindent megpróbáltak elkövetni a győzelemért. A mai futball már gyakran észjáték, jól kell felmérni az ellenfelet, de a siker kiharcolásához kellenek a játékosok! Azok a srácok, akik az év folyamán annyiszor megkapták a kritikát, hogy bunkerfocit játszanak, hogy csak légiósok… Köszönjük azoknak, akik idáig buszoztak, hogy szünet nélkül drukkoljanak nekünk a mérkőzésen!
És gratulálok a csapatnak, nagy dolgot vittek véghez!” – idézi Pintér Attila mérkőzés utáni nyilatkozatát az Eto.hu.

A Győr következő ellenfelére pénteken derül fény a nyoni sorsoláson. Ekkor tudjuk meg, hogy ki ellen küzdhet majd a Bajnokok Ligája-selejtezőből kipottyanó Debrecen is. Mind a két magyar csapatot egyetlen együttes választja el a második számú európai kupasorozat főtáblájától.

A mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik