Foci

Mourinhót lenyűgözi Ronaldo edzésmunkája

A portugál mester elárulta, hogy a Real Madrid csapatából senki sem hajt jobban a tréningeken honfitársánál.

A két portugál korábban riválisa volt egymásnak, José Mourinho a Chelsea trénere volt, Cristiano Ronaldo pedig a Manchester United játékosa. A szakember baráti viszonyt ápol a Vörös Ördögök menedzserével, Sir Alex Fergusonnal, aki már korábban felhívta kollégája figyelmét Cristiano Ronaldo edzéskultúrájára.

„Azt mondta, hogy a legény – mindig így hívta – elképesztő az edzéseken. Miután testközelből is láttam, azt kell hogy mondjam, hatásos, ha egy olyan kaliberű játékos, mint ő, dolgozik a legkeményebben az edzéseken. Csupa tapasztalt játékosom volt már, igaz idősebbek. Zanetti, Cordoba és Materazzi mutogatták el tréningeken, mire gondolok. Itt most van egy Cristiano Ronaldóm, ahogy dolgozik, úgy nem nehéz elmagyaráznom a többieknek, mit is akarok. Ronaldo csak akkor fejlődhet, ha a csapat is fejlődik. Az előző szezonban sokszor ő vitte a hátán a csapatot. Ez rossz is és jó is egy játékos szempontjából” – idézi José Mourinho szavait a Soccerway.

A portál azt is hozzátette, hogy Mourinho idén több szerepet szán Cristiano Ronaldónak, mint hogy „csak” a csapat tagja legyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik