Foci

Magyar zászlóval a cipőjén játszott Marozsán a vébén

A budapesti születésű Dzsenifer Marozsán az U20-as női világbajnokságon aranyérmet szerzett Németország színeiben.

A hazai rendezésű világbajnokságon a német női U20-as válogatott behúzta a végső győzelmet, melyből a 2008-as U17-es vébé sztárja, Dzsenifer Marozsán is jócskán kivette a részét. A játékossal az [origo] készített interjút melyben a labdarúgó elmondja, ugyan a Nationalelf színeit választotta, így is gondol a magyarokra.

„Sajnos a női foci Magyarországon nem olyan jó, mint itt. De aki figyelte, a vébén lehetett látni, hogy gondoltam Magyarországra is, a cipőmön rajta volt egy kis magyar zászló.”

A németek egy ízben megúszták kapott gól nélkül, pedig Lea Rubio, a franciák játékosa Frank Lampardhoz hasonló lövéssel a gólvonal mögé juttatta a labdát, ám a kapuból kipattanó laszti megzavarta a játékvezetőket, akik továbbot intettek. Marozsán úgy véli a csapatnak szerencséje volt, de a játékos szerint elkélne már a videobíró.

A dél-koreai Jeong Yeonga mozdulata is a németeknek kedvezett, az ázsiai játékos az elődöntőben vett le kézzel egy labdát a tizenhatoson belül, a 10 gólig jutó, ezzel a torna gólkirályi címét bezsebelő Alexandra Popp pedig köszönte szépen, és büntetőből beállította az 5-1-es végeredményt.

„Ilyet még soha nem láttam. A pályán volt a védő, és két kézzel megfogta a labdát. A bíró nem is látta, hogy mi történt, ha nem szólunk, nem is vette volna észre. Nem tudom, mi volt a fejében a játékosnak, de valami nem stimmelt, az biztos. A tizenegyest aztán megkaptuk, és be is rúgtuk” – mondta az [origo]-nak Marozsán.

Németország végül Nigériát győzte le 2-0-ra a fináléba, a sérülés miatt lecserélt, budapesti születésű játékos gólpasszal járult hozzá a végső sikerhez.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható:
“A cipőmön rajta volt egy kis magyar zászló” – interjú a német futballvilágbajnok Dzsenifer Marozsánnal [origo]

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik