Foci

Ibra már a skótok ellen visszatér

A svédek klasszis támadója már az Eb-selejtezők főpróbáján ott lesz a csapatban.

Erik Hamren, a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, Zlatan Ibrahimovic már a jövő heti, Skócia elleni barátságos meccsen a csapat rendelkezésére áll – írja az Usatoday.com oldal.

A Barcelona támadója lemondta a válogatottságot azok után, hogy Svédország nem tudta kvalifikálni magát a dél-afrikai világbajnokságra. Legutolsó meccsét október 14-én, Albánia ellen játszotta.

Ibrahimovic júliusban beszélt Hamrennel, és Gera Zoltánhoz hasonlóan ő is biztosította a kapitányt, hogy számíthat a játékára. Hamren kedden azt mondta, nagyon boldog, hogy egy motivált Zlatannal dolgozhat együtt.

Svédország augusztus 11-én Stockholmban fogadja Skóciát, majd szeptember 3-án éppen a magyar válogatott ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Ibrahimovic a magyarok elleni vb-selejtező során a 94. percben foszlatta szerte a mieink világbajnoki álmait tavaly ősszel.

A svéd válogatott kerete:

Kapusok: Andreas Isaksson (PSV Eindhoven), Johan Wiland (FC Copenhagen)

Védők: Andreas Granqvist (Groningen), Mikael Lustig (Rosenborg), Daniel Majstorovic (AEK Athens), Olof Mellberg (Olympiakos), Behrang Safari (Basel), Oscar Wendt (FC Copenhagen).

Középpályások: Emir Bajrami (Twente), Kim Kallstrom (Lyon), Sebastian Larsson (Birmingham), Martin Olsson (Blackburn), Anders Svensson (Elfsborg), Christian Wilhelmsson (Al Hilal), Pontus Wernbloom (AZ Alkmaar).

Támadók: Zlatan Ibrahimovic (Barcelona), Johan Elmander (Bolton), Marcus Berg (PSV Eindhoven), Ola Toivonen (PSV Eindhoven), Tobias Hysen (IFK Goteborg).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik