Foci

Nyolcgólos meccsen kapott ki a Zete, nyert az MTK

A Zalaegerszeg hazai pályán kapott ki 5-3-ra a Kaposvártól, az MTK a Hidegkuti-stadionban verte 4-2-re a Kecskemétet a Soproni Ligában.

Vendéghelyzet vezette fel a Zalaegerszeg – Kaposvár mérkőzést a Soproni Ligában, Pavlovics révén pedig a vezetést is megszerezte a Rákóczi: Oláh kevergetett a szélen, löketét Vlaszák még védeni tudta, a második hullámban érkező légiós azonban a hálóba pofozta a labdát.

Az ettől kissé megzavarodó Zalaegerszeg helyzete még nehezebb lett, miután nem sokkal később Kovács Gergőről jutott saját kapujába a labda. Még csak a 28. percben jártunk, amikorra már 0-3 virított az eredményjelzőn, Kulcsár kiugratása után Oláh lőtt Vlaszák hálójába.

A 45. percben Rudnevs szépíteni tudott, de a kettős sípszó előtt Kulcsár Kornél is betalált, így 1-4-el fordultak a csapatok, KO-közelbe került a Zete.

A második félidőben tovább növelte előnyét a Kaposvár, Jawad rázott le magáról mindenkit, beadását Pavlovics másodszorra a léc alá vágta. Szinte azonnal Rudnevs szerezte meg második találatát, egy szöglet után talált be.

A 66. percben a lett előkészítőként jeleskedett, Balázs bólintott közelről a kapuba Kovács kapus fölött. A 80. percben végképp eldönthette volna a három pont sorsát a Rákóczi, Jawad azonban fölé lőtte a labdát, pedig üres volt a kapu. A lefújásig már nem változott az eredmény, a Kaposvár idegenbeli 5-3-as győzelemmel indította a bajnokságot.

Mindeközben a Hidegkuti-stadionban hazai pályán játszó MTK már a hatodik percben megszerezte a vezetést, Pátkai beadása után Tischler Patrikról pattant a kecskeméti kapuba a labda. A folytatásban itt is, ott is akadt helyzet, újabb gólt pedig a fővárosiak lőttek, Pátkai ezúttal Kantával lövetett gólt.

Nem hagyta annyiban a dolgot a Kecskemét, előbb Litsingi vágott a hálóba egy kipattanót, majd a végig nagy akarattal játszó Tököli volt eredményes Foxi passzát követően, így a 34. percben 2-2 volt az állás. A félidőig még mind a két csapat előtt adódott két-két gólszerzési lehetőség, de az eredmény nem változott.

Fordulás után Kanta szabadrúgásból, Tököli akcióból találhatott volna be, előbbi azonban ha centikkel is, de mellé lőtt, utóbbi próbálkozását pedig Szatmári védte bravúrral. Az MTK bő egy órával a meccs kezdete után ismét előnybe került, Kanta szögletét Pintér Ádám fejelte elemi erővel a lécre, a labda pedig a gólvonal mögé vágódott.

A 71. percben ismét kettőre nőtt a differencia, Vukadinovics szöktetése után Pál András ívelt középre, Könyves Kálmán öt méterről lőtt a hálóba. A hajrában az utolsó fővárosi gól szerzője, Könyves könyökölt Koncz Zsolt arcába amiért a játékvezető kiállította, majd a túloldalon Bori is pirosat kapott. Az eredmény már nem módosult, 4-2-re nyert az MTK.

Eredmények:
Zalaegerszeg – Kaposvár 3-5 (Rudnevs 45., 61., Balázs 66. ill. Pavlovics 16., 58., Kovács G. – öngól 23., Oláh 28., Kulcsár 46.)
MTK – Kecskemét 4-2 (Tischler 6., Kanta 28., Pintér 62., Könyves 71. ill. Litsingi 32., Tököli 34.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik