Foci

Maradona távozását siratják a szurkolók

Ugyan a legendás játékos bicskája beletört a németekbe, az argentin drukkerek szomorúak, hogy már nem ő a szövetségi kapitány.

Ahogy arról beszámoltunk, Diego Maradona szerződését „áthidalhatatlan problémákra” hivatkozva nem hosszabbította meg az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA).

Az ország szurkolói egyöntetűen állítják, Maradona nem végzett rossz munkát és sajnálják, hogy távoznia kellett a kispadról. Egyesek szerint az eltávolítása gyanús körülmények között történt.

„Ő egy ikon aki több tiszteletet érdemelne. Mi, itt Argentínában imádjuk Maradonát. Szerintem az AFA vezetői rendkívül gyanús körülmények között váltották le” – mondta a 33 éves Federico Garcia az egyik argentin lapnak.

„Nem végzett rossz munkát. Nem jutottunk túl a negyeddöntőn már 1990 óta, szóval nem hinném, hogy rosszabb munkát végzett volna elődeinél” – ezek már az 54 éves újságárus, Caludio Yago szavai.

Talán Simon Lampa üzleti tanácsadó szavai adják vissza a leginkább az argentinok felfogását.

„Mint edző elkövetett pár hibát, de ez nem gond, mert ő „El Diego”. Tudom, hogy vannak nála jobb trénerek, de kit érdekel? Maradona egy ikon aki kellőképpen feltüzelte a csapatot, a taktikai dolgokhoz meg voltak segítői.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik