Foci

Patthelyzet Köteles-ügyben

A Genk és a Diósgyőr között még mindig megy a huzavona a magyar kapus játékjoga kapcsán.

A boon.hu cikke szerint az elmúlt évet a belga első osztályban töltő Köteles László ügye továbbra sem dőlt el. Mint ismert, a DVTK és a KRC Genk korábban megegyeztek a játékos kivásárlási áráról, a belga klub azonban ezt nem fizette ki a megadott határidőig, így Köteles július 1-je óta ismét a miskolci csapat tagja – papíron.

A Diósgyőr később tett egy ajánlatot a Genknek, ezt azonban később visszavonta. A KRC a Belga Labdarúgó Szövetségen keresztül az MLSZ-től kérte a hálóőr játékjogát, ezt azonban Budapestről nem adták ki, ugyanis hiányzott az ehhez szükséges jogalap, vagyis a két együttes közötti szerződés.

„És hiányzik a mai napig is. Mivel változatlanul nincs előrelépés Köteles László ügyében, mert a DVTK és a KRC Genk között eddig nem jött létre olyan szerződés, ami alapján a belga csapatban ez év június 30-a után a kapus bármilyen mérkőzésen pályára léphetne, így kizárható annak a lehetősége, hogy ezen az Európa Liga meccsen szerepeljen. Ugyanis július 1-je óta a kapus a DVTK játékosa, és a diósgyőri klub engedélye nélkül nem edzhetne másik csapatnál. Úgy hallottam, hogy Köteles László ennek ellenére a KRC Genk csapatánál maradt, amivel nagy kockázatot vállal, hiszen ezzel komoly fegyelmi vétséget követett el” – nyilatkozta a boon.hu megkeresésére Kiss József, az ügyben a DVTK-t képviselő menedzser.

A Borsod Online megpróbálta megszólaltatni Köteles Lászlót, azonban nem sikerült elérni a portást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik