Foci

Emberhátrányban ikszelt a Zágráb és a Fener is

A Bajnokok Ligája-selejtező összes szerdai eredménye.

Ahogy arról élő tudósításunkban beszámoltunk, a Debrecen végig tartotta magát a jóval esélyesebb Basel ellen, azonban míg a magyar csapat kihagyta az összes helyzetét addig a svájciak kétszer is mattolták Verpecz kapust, így 2-0-ás előnyből várják a jövő heti visszavágót.

A kazah Aktobe együttese hazai pályán került előnybe, miután Smakov a 67. percben értékesített egy büntetőt a Hapoel Tel-Aviv ellen.

A Fenerbahce és a Dinamo Zágráb is emberhátrányban fejezte be idegenbeli fellépését. A horvát sztárcsapat Sammir góljával már a harmadik percben vezetett amit a moldovai Sheriff Tiraspol még az első felvonásban kiegyenlített.

A második játéjrészben a zágrábiaktól kiszórták Barbaricsot, aki kilenc perc alatt szedett be két sárgát. Több találat már nem született, jövő héten 1-1-ről folytatják a felek.

A Fener is korán vezetést szerzett, a félidőben pedig 2-1-re ment a Young Boys ellen, Kazim Kazim azonban két sárgája miatt már a szünetben az öltözőben várta társait. A svájci csapat csak a hajrában tudta kihasználni emberelőnyét egy 89. percben értékesített büntetőnek köszönhetően.

Az Ajax némi meglepetésre hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a PAOK Szaloniki együttesével, a Rosenborg az AIK Stockholm otthonában aratott 1-0-ás győzelmet, míg a Partizan Belgrád 3-0-val küldte haza a HJK Helsinkit. A portugál Braga 3-0-ra verte a skót Celticet.

A visszavágókra jövő héten kedden kerül sor.

Eredmény:
Debrecen – Basel 0-2 (Stocker 34., Xhaka 92.)
Aktobe – Hapoel Tel-Aviv 1-0 (Smakov 67. – 11-esből)
Young Boys – Fenerbahce 2-2 (Dudar 18., Costanzo 89. – 11-esből ill. Emre 5., Stoch 42.)
Sheriff Tiraspol – Dinamo Zágráb 1-1 (Erokhin 35. ill. Sammir 3.)
AIK Stockholm – Rosenborg 0-1 (Henriksen)
Ajax – PAOK Szaloniki 1-1 (Suarez 12. ill. Ivic 72.)
Partizan Belgrád – HJK Helsinki 3-0 (Iliev 8., Ilic 42., Cleo 90.)
Braga – Celtic 3-0 (Alan 26. – 11-esből, Echiejile 76., Matheus 88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik