Foci

Fiatalokra épül az új brazil válogatott

Mano Menezes a jövő csapatát építi, ennek megfelelően a fiatalokra épít, 11 újoncot hívott meg a keretébe.

“A megújulás megkezdődött, a cél a 2012-es olimpiai játékok és a 2014-es, hazai rendezésű világbajnokság megnyerése” – mondta Mano Menezes szövetségi kapitány, miután hétfőn kihirdette az augusztusi, Egyesült Államok elleni barátságos meccsre készülő keretét.

A világbajnokság után menesztett Dungát váltó 48 éves szakvezető nem csak Adrianót, Ronaldót vagy Ronaldinhót “hanyagolja”, a Dél-Afrikában leszerepelt játékosok többségének sem küldött meghívót. A vb-keretből csak négy labdarúgóval, Daniel Alvesszel, Ramiresszel, Thiago Silvával, valamint Robinhóval számol. Igaz, számítana egy ötödik világbajnoki szereplőre is, csakhogy a kiválasztott egyelőre nem akar ismét brazil válogatott lenni. Menezes azt nem árulta el, hogy ki utasította vissza, csak annyit közölt, nem Kakáról van szó.

Az új szövetségi kapitány listáján éppen egy kezdőcsapatnyi olyan játékos szerepel, aki eddig még nem vehette fel a nemzeti csapat szerelését, és keretében heten akadnak olyanok, akik a szabályok szerint ott lehetnek 2012-es nyári olimpiai játékokon, Londonban.

A brazil labdarúgó-válogatott kerete
Kapusok: Renan (Avai), Jefferson (Botafogo), Victor (Gremio).
Védők: Rafael (Manchester United), Marcelo (Real Madrid), Andre Santos (Fenerbahce), Daniel Alves (Barcelona), David Luiz (Benfica), Henrique (Racing Santander), Rever (Atletico Mineiro), Thiago Silva (AC Milan)
Középpályások: Ederson (Lyon), Carlos Eduardo (Hoffenheim), Hernanes (Sao Paulo), Paulo Henrique Ganso (Santos), Lucas (Liverpool), Jucilei (Corinthians), Ramires (Benfica), Sandro (Internacional)
Csatárok: Robinho (Manchester City), Neymar (Santos), Alexandre Pato (AC Milan), Andre (Santos), Diego Tardelli (Atletico Mineiro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik