Foci

Egervári a legjobbakra számít

A magyar válogatott szövetségi kapitányánál a pillanatnyi forma lesz mérvadó a válogatásnál.

A dehir.hu készített interjút a debreceni játékosok kapcsán Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal. Nemzeti tizenegyünk vezetőedzője a portálnak elárulta, hogy Szilágyi Pétert és Varga Józsefet is válogatott szintű játékosnak tartja.

„Varga Józseffel most nem találkoztam, mivel a DVSC a Bajnokok Ligája-szereplés miatt kikérte őt a válogatottól, s mi természetesen elengedtük őt, így csak Szilágyi Peti készül az olimpiai válogatottal. Mindkét labdarúgó válogatott szintű. Varga fantasztikus szezont zárt tavaly ősszel, s bízom benne, hogy ez az ősz is olyan sikereket hoz majd, ami nem csak a debreceni, hanem minden magyar szurkolónak sok örömet okoz majd.”

Egervári ezek után a válogatási elvekre is kitért, miszerint a pillanatnyi jó forma nyom a legnagyobbat a latban a keretbekerülésért folytatott harcban.

„Én mindig a legjobb formában lévő játékosokat fogom beválogatni a keretbe. Folyamatosan figyeljük, hogy az adott hónapban vagy héten ki hogyan teljesít, ettől függ, hogy magára öltheti-e a címeres mezt – legyen az külföldön játszó focista, legyen fiatal vagy rutinos játékos. A magyar nemzeti válogatottnak mindig az adott pillanatban legjobb labdarúgókból kell állnia.

Gera Zoltán ügyében bizakodó a szakember.

„Jól alakult, annyira, hogy a héten személyesen is találkozunk. Nagyon bizakodó vagyok, remélhetőleg hamarosan jó hírekkel szolgálhatok a futballista visszatérésével kapcsolatban.”

Mindeközben az mlsz.hu cikkéből megtudhatjuk, hogy mind a felnőtt, mind az olimpiai válogatott vezetőedzője hétfőn hirdeti ki aktuális keretét, azaz a jövő héten tudjuk meg kik lépnek pályára a Wembleyben az Anglia elleni barátsáos mérkőzésen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik