Foci

Az olimpiai válogatott is elkezdi a felkészülést

Immáron Róth Antal vezényli majd a fiatalok gyakorlását, akik az augusztus 11-i, Bosznia elleni Eb-selejtezőre összpontosítanak.

Vasárnap délután Telkiben találkoztak olimpiai válogatottunk játékosai, akik a következő két napban a Magyar Labdarúgó Szövetség komplexumában edzőtáboroznak – olvasható a szövetség honlapján.

A keret foghíjas ugyan, hiszen a légiósok mellett néhány itthon játszó futballista sem tud részt venni az edzőtáborozáson, Egervári Sándor szerint azonban így is hasznos lesz az elkövetkezendő két nap. Ő vasárnap még találkozott a fiúkkal, aztán elköszönt, hiszen a nagyválogatott kapitánya lett, hétfőtől pedig ismét Róth Antal a szakmai munka felelőse.

– Sok lehetőségünk már nem lesz a bosnyákok elleni fontos tétmérkőzés előtt a felkészülésre, ezért természetesen hátrány, hogy nem lehet itt mindenki a csapatban. Ez a két nap jó lehetőség a közös gyakorlásra, ezért szerettük volna, ha mindenkire számíthatunk, de érthető okok miatt erre nem adódott lehetőség. Így azonban remek alkalom nyílik arra, hogy az új szakmai stáb megismerkedjen azokkal a játékosokkal is, akik adott esetben beugróként kerettagok lehetnek Koman Vladimirék mellett – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor.

– Hiszem, hogy a csapat felkészülésében nem jelent törést a szakmai stáb cseréje, Róth Antallal ugyanis nem csupán szakmailag vallunk közeli nézeteket, hanem emberi, pedagógiai azonosságról is beszélhetünk. Egy kiváló szakember veszi át a csapatot, aki korábban hat évig már irányította az olimpiai válogatottat, nagyon jó döntésnek tartom, hogy ő kapta meg ezt a feladatot. Mi azzal igyekszünk hozzájárulni a sikerekhez, hogy minden információt a rendelkezésére bocsátunk a munka zökkenőmentes folytatásához – tette hozzá Egervári Sándor.

Hétfőn két edzés szerepel a programban, kedden a délelőtti gyakorlás után a Szolnok NB I-es csapatával mérkőznek meg az olimpiai válogatott tagjai.

Debreceni András, a Honvéd játékosa a válogatottról:

>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik